avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Model cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Model cerere de chemare in judecata

Va rog, daca puteti sa-mi dati un model cerere de chemare in judecata, obiectul fiind rezilierea contractului si neplata chiriei, reprezentantul firmei cu care am incheiat legal contractul a fost arestat si urmeaza sa fie judecat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:26, 20 Ianuarie 2013
Puteti cauta pe Google. Sunt o gramada de exemple. Problema nu este modelul de cerere de chemare in judecata ci cum puneti problema in acea cerere, ce solicitati si in ce temei legal. Din acest punct de vedere este nevoie de specialisti in redactarea unor astfel de cereri pentru ca cererile respective nu sunt tipizate (de genul cererii de autentificare a unui act la notar).
Multumesc frumos, voi tine cont de sfat.
O cerere de chemare in fata instantei este obligatoriu a contine datele de indentificare a partilor (numele si prenumele partilor reclamantului si a paratului, datele de contact, CNP), obiectul dedus judecati, motivarea in drept si fapt a actiuni.
Situatia este deosebit de interesanta deoarece Legea va obliga ca inainte de a introduce actiunea in instanta sa va informati impreuna cu cealalata parte la mediator privind avantajele medierii. Pe de alta parte chiria si-a asumat-o firma si nu reprezentantul legal, iar firma isi putea onora obligatiile chiar si cu reprezentantul legal in inchisoare. Deci va veti judeca cu firma nu cu persoana.
Raul62 a scris:
O cerere de chemare in fata instantei este obligatoriu a contine (...) CNP,
.....

O cerere de chemare în judecată nu trebuie să cuprindă CNP-ul părţilor. A se vedea, în acest sens, art. 112 din Codul de procedură civilă în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru chemarea in instanta, cat este taxa de timbru judiciar? laslo laslo Buna ziua, in urma cu aproximativ 30 luni am fost pacalit de o terta persoana cu aproximativ 800 lei. Am facut reclamatie la Politie, paratul recunoscand ca ... (vezi toată discuția)
Referitor: noua taxa de mediu gabriela_solca gabriela_solca Noua taxa de timbru poate fi atacata in instanta? (vezi toată discuția)
Reziliere contract - urgent mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Daca o firma nu isi plateste obligatiile de plata pe care le are fata de cealalata firma cu care are un contract de reprezentare si este data in ... (vezi toată discuția)