avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imputatia platii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imputatia platii

client cu facturi vechi scadente in februarie 2010 emite cec-uri in care indica facturi recente, din 2012.
ce se poate face ca furnizorul sa impute platile facturilor cele mai vechi?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 02:14, 15 Ianuarie 2013
De ce s-a primit fila de CEC in asemenea conditii ?
Din punct de vedere al clientului, in contabilitate se inregistreaza ca incasate facturile din 2012, iar pentru cele din 2010 daca exista contract se calculeaza penalitati conform acestuia. Faceti copie dupa fila de CEC inainte de a fi introdusa in banca. Inventariati soldul clientului la 31.12.2012 cu toate facturile emise si ramase in sold, pentru a avea confirmarea acestuia. Daca nu "percuteaza", urmatorul pas este "Notificarea".

Dar de ce a achitat facturi din 2012 si nu a stins obligatia de plata in ordinea vechimii?
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
asa s-a 'ntamplat... nu se luau cec-uri in 2010 pe marfa livrata si nici nu s-a platit integral... au inceput sa se ia cec-uri din 2012 (nu-i mai lasa curierul marfa fara cec)...
cum s-ar putea "stinge" facturile alea vechi cu platile recente, ca se prescriu (fara "dat in judecata")...

Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
ContSters257414, utilizator
Discutand cu acestia pe cale amiabila. O convocare la conciliere directa este necesara si chiar se impune in cazul relatat de tine Liviu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec electrounivers electrounivers Am primit o fila cec reprezentind cv. factura marfa, clientul m-a rugat sa nu introduc la plata in banca fila cec intrucat nu are disponibil in cont, am amanat ... (vezi toată discuția)
File cec vyo-stefi vyo-stefi Buna seara. Am si eu o problema cu file cec.Am cumparat 150 de merti cubi de lemne de la o firma, firma respectiva mi-a facut factura pe 75 de metri cubi mie ... (vezi toată discuția)
Cec garantie HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)