avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Lãmuriri certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Lãmuriri certificat fiscal

Bine v-am găsit!
Trebuie să îmi înmatriculez o maşină. Cel de la care am cumpărat-o mi-a oferit un certificat fiscal, dar a expirat. Poliţia spune că trebuie altul. De ce?
Eu aşa înţeleg problema aceasta cu certificatul fiscal. Vânzătorul scoate un certificat fiscal care este valabil 30 de zile. În acest timp el poate să îşi vândă maşina. Să zicem că o vinde cam în a 29-a zi. Eu sunt cumpărătorul. Normal că nu am cum să depun actele la poliţie a doua zi (Rar şi toate celelalte...). Dacă în a 31-a zi cel care mi-a vândut maşina face o boacănă şi primeşte o amendă pe care nu are bani să o achite (sau poate o contestă în instanţă), eu trebuie să rămân blocat pt că el nu-mi poate oferi un nou certificat fiscal??? Este absurd. Adică ce vină am eu că am primit un certificat fiscal valabil la data cumpărării maşinii, dar care nu mai este bun la înmatriculare?
Cum stau lucrurile? Greşesc eu pe undeva sau îmi scapă ceva?
Mulţumesc pentru tot ajutorul!
Cel mai recent răspuns: mannion , utilizator 08:59, 18 Ianuarie 2013
Ok, înţeleg necesitatea prezentării acestui certificat, dar nu este normal să îl ceară Poliţia la prima solicitare de ridicare a numerelor (de ex, dacă iei numere roşii de 3 ori, ţi-l cere prima dată şi gata, nu să ţi-l ceară după 3 luni, când vrei să o înmatriculezi definitiv)? Adică maşina acum este a mea sau nu? Este valabil CVC-ul sau nu? Dacă am luat o dată numere roşii şi am prezentat certificatul fiscal valabil, pentru ce mi se cere altul şi la înmatricularea definitivă? Adică să îl tot stresez pe vânzător să bată drumurile şi să-mi trimită alt certificat? Odată ce omul a dovedit că nu avea restanţe la impozite, poate că vrea să plece şi el în vacanţă sau la muncă în străinătate, eu să fiu blocat să-mi înmatriculez maşina? Este absurd oricum, ca multe care se petrec în ţara noastră...
Eu vreau să ştiu dacă această reglementare este interpretată de fiecare cum vrea sau dacă nu este loc de echivoc.
Sincer, cer scuze pt că poate par nu ştiu cum, dar eu cel puţin cred că lucrurile nu sunt clar lămurite, fără echivoc. Mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
mannion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal Tamy1003 Tamy1003 Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea. ... (vezi toată discuția)