avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemare in garantie!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemare in garantie!

Buna!Marturisesc ca am pierdut in fond intr un litigiu de munca!Nu am apucat sa chem in garantie pt mine o alta persoana ca nu am stiut ca trebuie chemata odata cu intampinarea,eu fiind parata!Acum vreau sa fac recurs,se poate sa o chem acum in garantie?sau care ar fi forma de a o aduce si pe acea persoana in acest dosar.nu il altul separat!Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 9 Februarie 2009
Introducerea in cauza a altor persoane nu se poate face decit in fata instantei de fond. In recurs nu se pot chema in judecata alte parti decit cele intre care s-a judecat cauza. Daca nu ati procedat in acest fel, atunci nu mai puteti decit sa formulati o actiune separata impotriva celui care ar fi avut calitatea de chemat in garantie.
care este termenul de prescroptie pt chemare in garantie?pot sa ii chem in paralel cu recursul sau si dupa asta?
Este vorba de 3 persoane pe care vroiam sa le chem in garantie si am pierdut startul!
Am o idee si imi spuneti daca e buna....dau in judecata pt despagubiri materiale pe una din persoane si le chem in garantie si pe celelalte 2 persoane,in asa fel pe aduc pe toate 3 persoane in judecata!E bine?
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
camelia21, utilizator
Cod procedura civila:

Chemarea in garantie


Art. 60
(1) Partea poate sa cheme in garantie o alta persoana impotriva careia ar putea sa se indrepte, in cazul cand ar cadea in pretentiuni cu o cerere in garantie sau in despagubire.
(2) in aceleasi conditii, cel chemat in garantie poate, la randul sau, sa cheme in garantie o alta persoana.

Art. 61
(1) Cererea va fi facuta in conditiile de forma pentru cererea de chemare in judecata. Cererea facuta de parat se va depune o data cu intampinarea; cand intampinarea nu este obligatorie, cererea se va depune cel mai tarziu la prima zi de infatisare.
(2) Cererea de chemare in garantie facuta de reclamant se poate depune, pana la inchiderea dezbaterilor, inaintea primei instante.

Art. 62
Instanta va dispune ca cererea sa fie comunicata celui chemat in garantie si, daca intampinarea este obligatorie, va fixa termenul in care aceasta urmeaza sa fie depusa de cel chemat in garantie.

Art. 63
(1) Cererea de chemare in garantie se judeca o data cu cererea principala.
(2) Cand judecarea cererii principale ar fi intarziata prin chemarea in garantie, instanta poate dispune despartirea ei spre a fi judecate deosebit

Nu mai puteti folosi calea chemarii in garantie.

Trebuie sa va adresati pe calea unei actiuni separate, care poate fi introdusa in paralel cu recursul sau dupa terminarea acestuia.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Am inteles ca in recurs nu mai pot sa ii chem in garantie ca am calitate de parat!
DAR,daca dechid un nou dosar o sa am calitate de reclamant si dau in judecata numai o persoana si pe celelate 2 le chem in garantie(scopul meu e sa le cer daune materiale la toate 3 persoane),ca din cauza lor am pierdut o suma de bani in procesul din fond!
In cazul in care aveti pretentii impotriva a 3 persoane, chemati-le pe toate 3 in judecata.
Cererea de chemare in garantie nu-si are rostul in situatia de fata.

Alte discuții în legătură

Codul de procedura civila kykysor kykysor Articolul 60 din CODUL DE PROCEDURA CIVILA Chemarea in garantie Art. 60. - Partea poate sa cheme in garantie o alta persoana impotriva careia ar putea sa ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva handsu handsu O firma , cu personalitate juridica , care prin comportamentul manifestat a contribuit la producerea pagubei , poate fi chemata in garantie , sau printr-o ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)