avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemare in garantie!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemare in garantie!

Buna!Marturisesc ca am pierdut in fond intr un litigiu de munca!Nu am apucat sa chem in garantie pt mine o alta persoana ca nu am stiut ca trebuie chemata odata cu intampinarea,eu fiind parata!Acum vreau sa fac recurs,se poate sa o chem acum in garantie?sau care ar fi forma de a o aduce si pe acea persoana in acest dosar.nu il altul separat!Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 9 Februarie 2009
Avându-şi izvorul în principii de dreptate şi echitate socială, răspunderea civilă este reglementată în art. 998 C. civ. român,
text de lege ce consacră răspunderea civilă pentru faptele cauzatoare de prejudicii.
Potrivit art. 998 C. civ., „orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara”. În completare, prin art. 999 C. civ. se precizează că „omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau imprudenţa sa”.
Prin urmare, daca cele 3 persoane v-au cauzat un prejudiciu puteti sa le chemati pe toate in instanta.

Cererea de garantie nu se poate formula pentru prima data in recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de procedura civila kykysor kykysor Articolul 60 din CODUL DE PROCEDURA CIVILA Chemarea in garantie Art. 60. - Partea poate sa cheme in garantie o alta persoana impotriva careia ar putea sa ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva handsu handsu O firma , cu personalitate juridica , care prin comportamentul manifestat a contribuit la producerea pagubei , poate fi chemata in garantie , sau printr-o ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)