avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare cheltuieli de judecata

Instanta a acordat cheltuieli de judecata in favoarea mea.
Cel obligat la plata nu are venituri in tara , dar este rezident in strainatate, unde beneficiaza cel putin de ajutor social daca nu are loc de munca, dar e posibil sa aiba si serviciu.
Cum se pot recupera aceste cheltuieli?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 14:45, 14 Ianuarie 2013
Plata cheltuielilor de judecata se face de buna voie sau prin executare silita. In cazul in care nu plateste de buna voie, atunci veti recupera aceste cheltuieli prin executor judecatoresc, care, prin proceduri specifice, are posibilitatea sa se indrepte impotriva oricarei surse de venit din tara ale debitorului sau sa instituie poprire pe conturile acestuia (daca exista!). Daca debitorul are resedinta in strainatate, atunci exista posibilitatea judiciara pe care ar trebui sa o cunoasca orice executor, ca aceste cheltuieli de judecata sa fie recuperate cu ajutorul organelor fiscale de la locul de resedinta. (procedura este mai simpla daca locul de resedinta este in UE decat spre exemplu in Canada sau Australia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ralucka ralucka Buna seara!soacra mea este amenintata cu executarea silita de catre o banca la care are datorii!!!problema e urmatoarea:adresa ei din buletin este a mamei ... (vezi toată discuția)
Pierdere apartament-restante intretinere julyet julyet Buna ziua, Fratele meu,plecat in Australia din anii 90\' are in proprietate un apartament (impreuna cu sotia).A lasat sa stea in el 2 verisoare ,cu chirie ... (vezi toată discuția)
Intrebare- neplata pensie GMarilena GMarilena Buna ziua.De aproximativ o luna am depus o hotarare la executor pt recuperarea pensiei de intretinere.Intrebarea mea este se poate face dosarul de executare pe ... (vezi toată discuția)