avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,

In trecut am avut o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil care se afla sub tutela mamei din 2007 cand a solicitat incredintarea minorului si stabilirea pensiei alimentare la 25% din venit.
Hotararea judectoreasca a fost transmisa catre firma la care lucram, iar in fiecare luna, mamei i-a fost transmis prin mandat postal pensia alimentara.In acest moment ma aflu in situatia de a-mi schimba locul de munca si voi avea un venit mult mai mare, iar 25% din venit reprezinta o suma considerabila.
De aceea ,a-si dori sa ma informati asupra posibilitatii ca pensia alimentara sa fie platita in natura, rechizite, hainute,alimente etc, pentru ca in ultimii ani fosta concubina nu a mai lucrat, in prezent nu incaseaza venituri, aceasta traind din ajutorul pe care i-l ofera parintii si pensia alimentara.
As dori sa precizez, ca nu vreau sa ma sustrag hotararii judecatoresti din 2007 asupra celor 25% din venit, numai ca, nu mi se pare normal ca fosta concubina in incredintarea careia se afla minorul si care in ultimii trei ani ani nu a lucrat decat o luna sau doua sa beneficize de acesti bani si sa poata sta acasa linistita, fara sa incerce macar sa isi gasasca un loc de munca.
In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns, va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 15:10, 14 Ianuarie 2013
va veti adresa instantei cu o cerere in acest sens, ca pensia sa fie stabilita in natura pana la valoare de ...cf art. 530. -
(1) Obligația de întreținere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului și, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învățătură și pregătire profesională

Motivati in fapt asa cum ati scris aici
In primul rand, fiind vorba de poprirea veniturilor, angajatorul de la care plecati va trebui sa trimita noului angajator actele prin care v-a fost infiintata poprirea, noul angajator devenind astfel tert poprit.
Ati putea incerca sa depuneti o actiune prin care sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun si stabilirea pensiei de intretinere in natura, eventual mixta (o parte in natura o parte in bani, exista spete in acest ens).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in natura pensie alimentara ABCcristian ABCcristian am divortat si instanta a stabilit ca o parte din pensia alimentara sa fie executata in natura. problema este ca fostul sot considera ca respectiva suma ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara gettyme gettyme Buna ziua, in februarie 2008 prin hotarare judecatoreasca s-a pronuntat divortul si mi s-a incredintat custodia baietelului acum in varsta de 7 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensia minor mansourabugararah mansourabugararah In urma unei sentinte de divort din 01.01.2011 fiica mea a fost incredintata mamei sale cu o pensie de intretinere de 700 lei.La data de 30.01.2014 am ... (vezi toată discuția)