avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate fara inscris
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate fara inscris

In anul 1989 am cumparat casa parinteasca de la parintii mei,acestia mutandu-se in jud.Buzau.Am dat banii pe casa dar nu am luat la mana nici m,acar o chitanta de mana.De atunci locuiesc in acea casa impreuna cu familia mea (sotul si doi copii),si am platit anual impozitul anual la casa si terenului aferent locuintei.Titlul de proprietate este pe numele tatalui meu.As dorii sa stiu daca exista vreo modalitate juridica pentru a devenii eu proprietara sau sotul meu,deoarece tatal meu refuza sa-mi dea casa cu act de vanzare-cumparare.Daca exista as dorii sa stiu si ce taxe trebuiesc platite pentru o asemenea actiune.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:37, 9 Februarie 2009
Daca ati folosit timp de 20 de ani imobilul, fara sa fiti tulburati, cu buna credinta si sub nume de proprietari, piteti merge pe uzucapiune, pentru care trebuie sa formulati o actiune in instanta.
Uzucapiunea de 20 de ani presupune un just titlu. Nu-l are.

Va fi greu de dovedit. Nici chitanţă, nici contract, nimic. Măcar martori aveţi?

Nu cred ca au un titlu pentru a invoca uzucapiunea scurta. Va trebui sa mai astepte 10 ani pentru a invoca uzucapiunea de 30 ani si parintii sa nu moara intre timp.
themis a scris:
Va fi greu de dovedit. Nici chitanţă, nici contract, nimic. Măcar martori aveţi?

N-ar merge sa invoce imposibilitatea morala de preconstituire a unui inscris?
De aceea întrebam de martori. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa si terenuri de la parinti xkos2007 xkos2007 Buna ziua, vreau sa intabulez casa si terenurile de la parinti primite prin rol agricol inainte de anul 1989. Fiind minor autorizatia de casa este pe numele ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune holiday holiday Parintii au cumparat cu chitanta de mana in 1956 un teren pe care ulterior au construit o casa. Dupa decesul parintilor eu si fratele meu (singurii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - jonctiunea posesiilor cu antecesori in viata nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin chitanta de mana, parintii mei au cumparat o casa cu terenul aferent, pe care o ... (vezi toată discuția)