avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

buna seara ...am o intrebare....am primit acasa o citatie de la parchetul de pe langa judecatoria satu mare...si eu sunt in alt judet si am de la instanta interdictie de a nu parasi localitatea ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: adelina032 , utilizator 08:29, 22 Septembrie 2013
Luati legatura intai telefonic cu persoana care se ocupa de caz si explicati-i situatia, apoi formulati in scris o cerere prin care sa invederati acelasi aspect.
da,trebuie sa iau legatura cu procurorul care se ocupa de caz?
Comunicati oficial prin inscris adresat parchetului situatia concreta cu care va confruntati
Raspunsul este foarte simplu, se poate cere incuviintarea parasirii temporare a localitatii, masura luata poate fi ridicata temporar in conditii temeinice (la fel ca cele care au impus aceasta masura). Daca prin depasirea limitelor teritoriale nu urmariti atingerea acestor temeiuri care au determinat adoptarea masurii, aveti dreptul de a formula o cerere prin care solicitati ridicarea temporara a masurii in interesul infaptuirii justitiei. In cazul dumneavoastra, daca ati spus ca instanta a dispus masura, tot ea poate dispune exceptia prin incheiere (actul procedural).
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
VladimirM, utilizator
trimit recomandata dar ce s-ar putea rezolva?amana data pentru audiere?in citatie scrie ca sunt chemata in calitate de invinuit...asi putea sa cer ca acest dosar sa fie mutat in localitatea unde ma aflu?trebuie sa formulez scrisoarea impreuna cu un avocat sau pot sa o formulez singura?

Alte discuții în legătură

Intrebare- interdictie de a parasi tara din pricina unui divort VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Am o intrebare la care vreau un raspuns serios. Care sunt situatiile in care unei persoane i se poate aplica interdictia de a parasi tara. Daca o actiune de ... (vezi toată discuția)
Interzicere parasire localitate sau tara addy92 addy92 buna seara.se poate obtine interzicerea parasirii tarii sau a localitatii in cazul unui medic ce a comis un malpraxis rezultand decesul unei persoane,din ... (vezi toată discuția)
Penal-interdictie de a parasi localitatea Utilizator93 Utilizator93 Buna seara! Asupra mea s-a luat masura de siguranta de a nu parasi localitatea, cu obligatia de a ma prezenta la sectia de politie in raza careia se afla ... (vezi toată discuția)