buna seara ...am o intrebare....am primit acasa o citatie de la parchetul de pe langa judecatoria satu mare...si eu sunt in alt judet si am de la instanta interdictie de a nu parasi localitatea ce pot sa fac in acest caz?
Luati legatura intai telefonic cu persoana care se ocupa de caz si explicati-i situatia, apoi formulati in scris o cerere prin care sa invederati acelasi aspect.
Raspunsul este foarte simplu, se poate cere incuviintarea parasirii temporare a localitatii, masura luata poate fi ridicata temporar in conditii temeinice (la fel ca cele care au impus aceasta masura). Daca prin depasirea limitelor teritoriale nu urmariti atingerea acestor temeiuri care au determinat adoptarea masurii, aveti dreptul de a formula o cerere prin care solicitati ridicarea temporara a masurii in interesul infaptuirii justitiei. In cazul dumneavoastra, daca ati spus ca instanta a dispus masura, tot ea poate dispune exceptia prin incheiere (actul procedural).
trimit recomandata dar ce s-ar putea rezolva?amana data pentru audiere?in citatie scrie ca sunt chemata in calitate de invinuit...asi putea sa cer ca acest dosar sa fie mutat in localitatea unde ma aflu?trebuie sa formulez scrisoarea impreuna cu un avocat sau pot sa o formulez singura?