avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interzicere parasire localitate sau tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interzicere parasire localitate sau tara

buna seara.se poate obtine interzicerea parasirii tarii sau a localitatii in cazul unui medic ce a comis un malpraxis rezultand decesul unei persoane,din moment ce s-a dispus inceperea urmaririi penale?
Cel mai recent răspuns: addy92 , utilizator 22:58, 3 Ianuarie 2014
Daca in urma cercetarilor efectuate de organele de cercetare penala nu s-a dispus interdictia parasarii tarii atunci persoana poate parasi tara.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
cyan, moderator
Masurile preventive, de obligare a parasirii tarii sau a localitatii, se iau numai in anumite conditii prevazute de codul de proc penala si se dispun numai de procuror sau instanta. Va recomand sa cititi art. 145 si urmatoarele 5 din codul de procedura penala in vigoare in prezent, pentru a va face o idee.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- interdictie de a parasi tara din pricina unui divort VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Am o intrebare la care vreau un raspuns serios. Care sunt situatiile in care unei persoane i se poate aplica interdictia de a parasi tara. Daca o actiune de ... (vezi toată discuția)
Are dreptul sa paraseasca tara? Mica-Maria Mica-Maria Dosar penal : fals in inscrisuri private. Pentru obtinerea unui imprumut la CAR a falsificat semnaturile girantilor. Cei trei giranti au depus plangere penala ... (vezi toată discuția)
Schimbarea interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați o problema....se poate schimba masura obligarii de a nu parasii localitatea de domiciliu cu masura obligarii de a nu parasi judetul. Emitentul Ordonantei este ... (vezi toată discuția)