avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

M-am pensionat anticipat (optiunea mea) in iulie 2011 (prin desfiintarea postului). In acel moment aveam exact 61 de ani, deci am fost penalizat eaxact 4 ani (36% din pensia de drtept). Aceasta penalizare nu ar trebui sa scada anual cu cei 9% aferent anului pe care l-am trecut deja din perioada de penalizare?
Va multumesc pentru sfaturi (mentionez ca nu m-am adresat inca la Of. judetean de Pensii)
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:14, 14 Ianuarie 2013
Penalizarea va ramane in acelasi procent 36%,pentru toate lunile(48)de anticipare.
La trecerea la pensie de limita de varsta,se ridica penalizarea si v-a intra in calcul stagiul asimilat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii juridice pensionare si probleme juridice legate de pensionare ambulant ambulant buna seara va rog sa-mi dati un raspuns. sunt nascut in noiem 1953 am vechime 36 ani din care grupa 18 ani si 9 luni am studii superioare. daca ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie esiom esiom sotia mea este nascuta in iulie 1958 si a lucrat 27 ani, 7 luni si 6 zile pana acum. Va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie integral si anticipat. ... (vezi toată discuția)
Pensionare - reducere limita varsta grupa i alexandra_21 alexandra_21 Buna ziua, Intrebarea este pentru tatal meu, nascut in noiembrie 1958, a lucrat in perioada 27.12.1979-30.03.1998 ca otelar, gr. I in procent de 100% si inca ... (vezi toată discuția)