avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare statut angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare statut angajator

Institutul la care lucrez, ca urmare a unui HG, si-a schimbat statutul din sucursala a unui Institut National in cel de filiala cu personalitate juridica a aceluiasi institut. Drept urmare, institutul a primit un nou J si un nou CUI. Tuturor salariatilor li se cere sa semneze o cerere de demisie de la vechiul institut si un CIM cu noul insitut (denumirea acestuia ramanand neschimbata). Ni se spune ca nu e decat o formalitate. Asa este? Nu pot aparea reperecursiuni sau probleme ulterioare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 15 Ianuarie 2013
Parerea mea este ca firma ar trebui sa faca informarea salariatilor si eventual sa faca acte aditionale la c.i.m. ale fiecarui salariat in care sa apara noile date de identificare ale angajatorului.
Nu cred ca se justifica incetarea c.i.m in acest caz.
Nus e justifica incheierea actelor aditionale in acest caz....este vorba despre art.173 si urm. C.mun., precum di de prevederile Legii nbr.67/2006.
Ni se spune ca ANAF cere asta pentru ca se schimba CUI.
Daca solicita asa ceva, atunci nu semnati incetarea c.i.m. pana nu semnati si incheierea noului c.i.m. ...
Nu cred ca ANAF are atributii in privinta legislatiei muncii...

Alte discuții în legătură

Incetare cim dany2005 dany2005 Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa reintegrare ileanasimona ileanasimona Buna ziua., rog ajutor pentru urmatoarea situatie In urma unei contestatii a salariatului, Tribunalul a dispus reintegrarea acestuia pe postul detinut ... (vezi toată discuția)
Revisal - noi vs itm bisisica bisisica Salutare. Va aduc si eu in atentie o problema a acestui soft minunat. Speta: O persoana vine se angajeaza pe punctul de lucru, adica pe un CUI, sa ... (vezi toată discuția)