avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul prenatal

Am intrat in cadrul muncii din septembrie 2012 si fiind insarcinata as avea dreptul sa intru in concediul prenatal incepand cu 1 februarie 2013 (adica cu 63 zile inainte de nastere).Ideea e ca calculat nu as avea cele 6 luni necesare stabilirii valorii concediului prenatal. Asta inseamna ca nu pot intra in concediu prenatal si ar mai trebui sa merg la munca inca o luna? Mentionez ca in paralel cu actualul loc de munca sunt si cursanta la o scoala de asistenti de farmacie ( nu stiu daca influenteaza intr-un fel calculul).
Cel mai recent răspuns: ameliapintea72 , utilizator 20:03, 17 Ianuarie 2013
1. - Pentru calculul indemnizatiei pentru concediu de maternitate este suficient daca aveti lucrata o luna inainte de a intra in acest concediu.
- Asadar puteti intra in concediu de maternitate oricand doriti dvs. cu conditia ca perioada de concediu de lauzie (postnatal) sa fie de minimum 42 de zile.

2. Perioada cat ati frecventat cursurile de zi ale scolii postliceala va ajuta la a beneficia de CCC, asa cum v-am raspuns pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc pentru lamurire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are repatizat doar ... oprita oprita Daca o profesoara din cadrul invatamintului, are repatizat doar 4 ore pe saptamina si este gravida in luna 5, cind ar putea intra in concediu prenatal, si care ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)