avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... MOTIVARE HOTARIRE JUDECATOREASCA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

MOTIVARE HOTARIRE JUDECATOREASCA

Buna ziua
In urma unei hotariri judecatoresti asi dori sa depun un recurs ceva...dar nu am motivarea . Cam care ar fi termenul limita de depus o actiune impotriva hotaririi respective dara nu am motivarea ? Mai precis dupa ce am motivarea mai pot face ceva ?? Este vorba de o reintegrare in spatiu care a fost contestata dupa executare , recursul acceptat si respinsa reintegrarea ca neintemeiata . Recurentii nu au adus probe noi , s-au facut numai afirmatii mincinoase . Intre timp am facut rost de inscrisuri noi ca dovada si dorim sa atacam hotarirea instantei . Se mai poate ?
Cel mai recent răspuns: VOVA6 , utilizator 13:16, 15 Ianuarie 2013
Puteti initial formula recurs ,urmand ca pana la primul termen de judecata sa comunicati instantei si motivele de recurs
Da dar cred ca atrecut termenul....au trecut cam 2 saptamini . Am asteptat motivarea . Mai pot face ceva ?
Stimată doamnă ynocentta,

Cu tot respectul, cel mai bine ar fi să nu dați sfaturi dacă nu stăpâniți pe deplin științele juridice.

Potrivit Codului de procedură civilă în vigoare, ceea ce poate fi aplicabil în apel, este total diferit de regulile incidente în recurs.

dispoziții recurs

- Art. 301 Cod de procedură civilă: Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel. Dispoziţiile art. 284 alin. (2)-(4) se aplică în mod corespunzător.

- Art. 303: (1)Recursul se va motiva prin însăşi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs.

Art. 306: (1)Recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepţia cazurilor prevăzute în alin. (2).

spre deosebire de dispozițiile procedurale privitoare la apel, cu care presupun că le-ați confundat:

Art. 284
Termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel.
..
Art. 287
Cererea de apel va cuprinde:
...
3. motivele de fapt si de drept pe care se inainteaza apelul;
...
Cerintele de la pct. 2 si 5 sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii, iar cele de la pct. 3 si 4, sub sanctiunea decaderii. Aceste cerinte pot fi implinite pana cel mai tarziu la prima zi de infatisare, iar lipsa semnaturii, in conditiile prevazute de art. 133 alin. 2.

În concluzie, urmarea sfatului dvs ar putea duce, probabil, la nultitatea recursului ca nemotivat în termen, ceea ce este inacceptabil.

Pentru justițiabil: nu văd o posibilitate reală da a declara recurs la recurs, dacă aceasta este situația dvs.

Cu stimă
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
andreigrigoriu, moderator
Da situatia cam asta este...multumesc . Ma resemnez in fata aptului ca minciuna primeaza...asa au ''cistigat''...mintind.In cazul acesta nu mai am cale de atac ??
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
VOVA6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - termen apel Buna ziua - vreau si eu sa pun o umila intrebare, avand in vedere lipsa mea de experienta. Daca depun o cerere de apel inainte de a mi se comunica hotararea, ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat avocatul meu nu a motivat recursul in termenul prevazut de lege. am vazut ca unele dintre motivele de recurs sunt luate in considerare din oficiu de catre ... (vezi toată discuția)
Motivare recurs qwerta qwerta Rog sa fiu lamurit in urmatoarea problema:am cistigat un proces in contencios administrativ ar dupa comunicare hotaririi pirita a depus recurs in termenul ... (vezi toată discuția)