avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna ziua,

Am o cunostinta care, fara sa plateasca, a bagat in buzunar o garnitura pentru un furtun si, bineinteles, ca a fost prinsa de cei de la paza magazinului. A fost amenintata ca daca nu plateste 1200 lei, vor chema politia si i se va intocmi dosar penal pentru furt. Dar persoana respectiva avea in buzunar in jur de 240 lei, iar cei de la magazin au scos 3 bonuri de casa pe aceasta suma (ca si cand ar fi cumparat zeci de asemenea garnituri), a fost pusa sa scrie pe spatele lor "recunosc furtul", i-au luat banii, i-au facut copie dupa CI si au lasat-o sa plece, fara sa cheme politia. Intrebarea mea este: cei de la magazin aveau dreptul sa faca asa ceva, sa puna acea persoana sa plateasca inzecit garnitura? Sau trebuiau sa cheme politia? Ma gandesc ca poate au profitat de frica si rugamintile persoanei de a nu chema politia! Si daca nu au procedat corect, ce se poate face in acest caz?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:44, 15 Ianuarie 2013
Nu aveau dreptul sa faca asa ceva in mod cert si puteti depune plangere penala,dar este vorba de o situatie de compromis ei inchid ochii la furtul dvs,dvs inchideti ochii de abuzul lor.
Este discutabil daca aveau sau nu dreptul...
Fiind o fapta delictuala se poate considera ca nu este ilegal.
Nu erau nici obligati de lege sa reclame furtul la politie.
Stii ce se poate face? sa te bucuri ca a scapat ... mai bine nu le dadea la aia suma respectiva pe care ori cum o platesti inzecit in instranta pe taxe de judecata. Sa isi imagineze ca a cumparat o garnitura cu 240 lei :))) Nu trebuia sa de-a banii si atuncea vedea ce se intampla cand aparea politia
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
emilgabor1988, utilizator
Primea o amenda administrativa.
Putea sa fie de 200 lei sau de 600 lei...
Deci, tot in paguba iesea si se mai si stresa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa gestiune simion nicoleta simion nicoleta Am deschis un punct de lucru mai exact un magazin alimentar am angajat 4 fete dupa o luna am facut inventar au iesit lipsa 4200 de lei la o saptamana am ... (vezi toată discuția)
Intrebare adryan8183 adryan8183 buna, am si eu o intrebare. acum cateva zile prietenul meu cel mai bun a fost prins intr un supermarchet sustragand un obiect in valoare de 150 ron. a fost ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare intentie furt ContSters376451 ContSters376451 Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe ... (vezi toată discuția)