avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartirea cheltuielilor de intretinere &reparatii lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartirea cheltuielilor de intretinere &reparatii lift

Mama mea locuieste singura intr-un apartament de 3 camere si plateste, la asociatia de proprietari, cheltuieli de intretinere si repartatii lift in functie de nr de camere. De la asociatia de proprietari, i s-a spus ca asa trebuie calculat Este normal plata cheltuielilor cu liftul sa fie in functie de nr de camere ?????. Asta inseamna ca pentru un apartament trei camere cu 1 persoana , se foloseste mai mult liftul decat intr-un apartament cu 2 camere in care locuiesc 5 persoane. Cel puti asa reiese din facturi . Dupa calculul asociatiei de proprietari, cu liftul nu se plimba persoanele, ci numarul de camere.#-o#-o
@cosstti
Si ne mai miram ca sunt blocuri care arata ca niste ghetouri,fara geamuri pe casa scarii sa avem aerisire mai buna,fara femeie de serviciu ca spala fiecare la usa lui,fara incalzire,fara canalizare reparata,cu sobolani ca sunt si ei 'fiinte'si ce rau pot sa ne faca,fara lift ca fac sport cei de la etajele inferioare , cu gandaci care te intampina de la intrare, de miros nu mai spun...si asta doar pentru ca exista din pacate si oameni cu idei...ca dvs.Legea buna sau rea trebuie sa fie respectata pana toti cei care gandesc ca dvs.veti face impreuna demersuri pentru schimbarea ei.
@elenazan
Legile au si plusuri dar si minusuri cu duiumul, sincer sa fiu cred ca legea a fost putin bricolata fata de cea dinainte de '90. Un bloc de locuinte este ca o familie mai mare unde inevitabil apar si disensiuni.
Fiecare vrea sa plateasca strict serviciile de care beneficiaza si doar ceea ce consuma.
Pentru ca tot am dat cateva exemple voi mai da unul: Intr-un bloc vecin s-a renuntat la administrator, curatenia este asigurata de doua ori pe saptamana de o firma privata si utilitatile le platesc direct la furnizori.
De repartizat facturile cine o face? Ca doar n-o sa-mi spuneti ca vine furnizorul de apa si le citeste contoarele si factureaza separat fiecarui apartament....sau ca vine prestatorul de service lift pe la usile oamenilor sa stranga banii.... etc.
Cine le tine o minima evidenta a fondurilor, a platilor.... ?

Astea ori sunt povesti, ori actiuni care, mai devreme sau mai tarziu, vor duce la ghetto-ul de care vorbea @elenazan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)