avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de partaj

Buna ziua
Am revenit dupa ceva timp si as dori sa cer o parere in legatura cu cele 2 hotariri dupa fond si dupa recurs care au fost aproape identice .As dori sa cotinui si in apel dar nu mai cred in justitie.De altfel in acest timp a aparut o problema care ma face sa nu-mi pot stapani indignarea dupa ce in instanta am crezut ca se va tine seama de faptul ca sotul meu are un copil recunoscut din afara casatoriei care la momentul divortului avea varsta de 2 ani s-a tinut seama doar de venituri .Acum a aparut o dovada clara adica pe un post national de televiziune a declarat ca a sustinut material pe mama copilului sau si pe fiica cea mai mare acum in varsta de 17 ani de la varsta de 4 ani iar noi suntem divortati de 3 ani ,poata sa ma lumineze si pe mine cineva cum un om care face acest lucru poate castiga 60% din bunuri si ma poate executa silit in orice moment pentru ca eu platesc o rata lunara de700 lei pe luna la un salariu de 750 lei si mai am de platit 3 ani bani investiti in locuinta in care am ramas eu in timpul casatoriei si stie foarte bine ca nu am de unde sa-i dau suma respectiva si uite asa un partener ramane cu o casa si o masina si sa primeasca si suma de 50000lei iar eu voi ajunge la executare unde nu se va putea obtine nici in cele mai frumoase vise suma estimata de evaluator si asa dupa o viata am toate sansele sa raman doar cu datoria la banca si fara nimic ,poate cineva sa ma lumineze ca nu mai am nici o speranta.

va multumesc
X-(
Cel mai recent răspuns: melaania , utilizator 16:52, 15 Ianuarie 2013
Putin probabil sa poata cineva sa va lumineze pe forum, cat doi avocati cu actele in fata nu au reusit, nu v-au dat speranta ca ati avea vreo sansa. :(
Poate nu v-ati aparat eficient in proces, poate nu ati avut suficiente probe, apoi ati avut parte si martori mincinosi, cam greu sa luptati cu toate.
Oricum, as zice sa mergeti pana la capat si sa atacati hotararea.

Datoria la banca e a dvs proprie, in contract sunteti singurul imprumutat ?
Nu sunt singura e coimprumutant fostul sot.Pai oare e in regula sa platesti 2 avocati si sa nu obtii nimic,sa ti se spuna ca am sanse foarte mari ,si la final sa-ti spuna imi pare rau dar ati pierdut pe mana avocatilor.Va rog sa ma iertati da nu ne putem pricepe toti la toate,sa inteleg ca daca nu te pricepi si nu ai nici bani prea multi poti sa mori linistit nimeni nu e vinovat.Dasemeni sa nu credeti ca nu am consultat si alti avocati si apoi am angajat persoane care aveau oarece reputati si tot degeaba
Nu stiu daca sa continui am depus cerere pentru apel da nu stiu daca sa continui ca deja sunt plina de datorii si nu mai am nici o sansa si toti ai mei s-au saturat sa ma imprumute cu bani.

asta e !
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
melaania, utilizator
Eu as zice sa continuati, daca mai aveti o cale de atac, n-o puteti rata. Puteti face cerere pt esalonarea taxei de timbru

sa platesti 2 avocati si sa nu obtii nimic,sa ti se spuna ca am sanse foarte mari ,si la final sa-ti spuna imi pare rau dar ati pierdut pe mana avocatilor

Nu v-au zis tot ei asta, nu ? Cred ca asta v-au zis-o alti avocati consultati dupa proces.

As zice sa nu mai platiti acel imprumut, ar fi trebuit sa incetati plata mai demult. Prin executare silita, banca nu va poate retine mai mult de 1/3 din salariu, iar daca ar fi sa fiti executata silit si pt sulta, veti avea poprire pana la 1/2 din salariu.

pana la urma ce ati " castigat" la partaj ? Un imobil la el si masina, un imobil la dvs si creditul si sa-i platiti sulta de 50 mii lei ? cum a ramas ? Exista vreo diferenta intre cele doua hotarari ?

gi-jane2, moderator
La el a ramas un imobil +o masina+500milioane de lei pe care sa-i primeasca de mine.

Eu am ramascu un imobil pentru care mai am de platit 3 ani+3ani in care am platit singura rata la banca ,siasta dupa 20 de ani de casnicie timp in care am avut serviciu si am ingrijit 2 gospodarii la tara ca traim la sat.

????????????????

mentionez ca imobilul mai nou si casa de serviciu pe care am achizitionat-o le-am facut in ultii 10 ani de casnicie si doar cu imprumuturi bancare pe numele meu pentru ca el imi spunea ca nu are salariu suficient pentru imprumut la banca si mai mereu avea rata la cele 2 masini pe care le-am achizitionat in timpul casniciei.

Nu stiu daca v-am spus cu alta ocazie dar avocata dansului a argumentat dreptul de a primi partea mai consistenta si datorita faptului ca el in ultimii 14 ani de casnicie era controlor pe tren.
melaania, utilizator
era controlor pe tren.
, conteaza cat avea salariul oficial, nu cat incasa si nici asta nu ar fi trebuit sa conteze f mult cat si dvs ati lucrat si la munca si acasa in gospodarie, ati contractat si niste credite la care ati contribuit mai mult decat el la plata lor, el contribuit la intretinere copilului lui si a fostei soate, chiar cred ca... fostul sot a avut avocat mai bun B-)

Alte discuții în legătură

Datorie recuperatori yonutz113 yonutz113 buna ziua! in urma cu cativa ani (prin 2008) am facut un imprumut la banca, iar la putin timp dupa aceea am facut si un card de credit cu limita de sold ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)
Hotarare in proces de partaj melaania melaania va rog ajutati-ma cu o mare problema ,sunt in proces de partaj si atat la fond cat si la recurs hotararea a ramas aceeasi desi am avut documente justificative ... (vezi toată discuția)