avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

licitatie

in cazul in care achizitionez un apartament la licitatie pot plati contravaloarea acestuia,in rate.Cine poate stabili? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 15:01, 16 Ianuarie 2013
Vorbiți cu cei care organizează licitația. Aceștia stabilesc și modalitatea de plată.
Daca participati la licitatie,va revine obligatia sa achitati c/v suma la care s-a adjudecat imobilul in termenul legal
 Dacă adjudecatarul nu depune preţul în termenul prevăzut de 30 de zile, imobilul se va scoate din nou în vânzare în contul adjudecatarului, el fiind obligat să plătească cheltuielile prilejuite de noua licitaţie şi eventuala diferenţă de preţ.



Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
Art. 515 Cod procedura civila
La cererea adjudecatarului, executorul judecătoresc, cu acordul creditorului, poate stabili plata preţului în rate, numărul acestora, cuantumul şi data scadenţei lor, precum şi suma care se plăteşte de îndată drept avans.
factorZ a scris:

Art. 515 Cod procedura civila
La cererea adjudecatarului, executorul judecătoresc, cu acordul creditorului, poate stabili plata preţului în rate, numărul acestora, cuantumul şi data scadenţei lor, precum şi suma care se plăteşte de îndată drept avans.



Cred ca v-ati raspuns singur la intrebare cu raspunsul de mai devreme.
Procedura este urmatoarea:
Participati la licitatie si adjudecati imobilul
Vi se pune in vedere ca trebuie sa achitati diferenta in 30 zile.
Daca la licitatie participa si creditorul il intrebati daca este de acord cu plata in rate (ii propuneti bineinteles si o esalonare). Daca este de acord se trece in PV. Daca nu, asta e.
Daca nu participa creditorul la licitatie, depuneti o adresa la executor (pe care sa o inainteze creditorului) si asteptati raspunsul. Daca nu aproba trebuie sa depuneti diferenta pana la concurenta pretului de adjudecare in 30 zile.

PS: Nu luati in considerare (cred ca aprope niciodata) posturile dnei de mai sus (cele referitoare la executarea silita cel putin)!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articolului 513 din vechiul cod de procedura civila dumtrucezargabriel dumtrucezargabriel Speță : am cumpărat un imobil de la un executor judecătoresc la prețul de evaluare de 100% urmând să îl plătesc în 30 de zile. Din anumite motive nu ... (vezi toată discuția)