avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez,dar avem un apartament cumparat prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez,dar avem un apartament cumparat prin banca

buna ziua,vreau sa divortez de sotul meu,dar avem un apartament cumparat prin banca ,la care inca se plateste rata,el locuieste acolo,dar contactul de imprumut cu banca e doar pe numele meu,el neavand dovada de venit,.Vreau sa stiu,daca el are vreun drept la acel apartament in momentul divortului,oricum e doar un credit inca...multumesc
Cel mai recent răspuns: alina281 , utilizator 18:37, 20 Ianuarie 2013
Bunul e comun, va trebui sa-l partajati. La partaj veti cere ca imobilul sa va fie atribuit si sa-i platiti sulta reprezentand in jur de jumatate din ratele platite.
Incercati sa va intelegeti amiabil, sa cadeti de acord asupra sultei si sa partajati ap la notar
multumesc ptr raspuns,Dar vreu sa precizez ca, el nu a contribuit cu nimic la plata avansului si a ratelor,el nu are nici acum un venit demonstrabil,La fel trebuie sa impart cu el jumatate,j matate.?In contractul de imprumut cu banca el nu apare,sau mai bine zis ,apare la persoanele pe care le am in intretinere.Asta nu conteaza in nici un fel?
da ,conteaza ca si contributie nu poate solicita 50 - 50 % dar pentru a putea dovedi trebuie sa divortati cu hotarare definitiva si revocabila si apoi sa va partajati la instanta pentru a putea sa se faca diferenta la contributia fiecaruia si apoi obtineti o sulta mai mica de plata in speta un 10 % ,cam asa stau lucrurile ,daca nu alegeti calea medierii unde ajungeti la un acord de mediere si scapati mai eftin daca exista si un gram de intelegere .
bafta
multumesc forte mult ptr raspuns....in concluzie trebuie sa divortez si apoi sa fac partajul ,sperand ca instanta va tine cont de situatie,oricum ,ar trebui sa ii platesc ceva!?chiar daca el nici nu avrut sa il cumparam si nici nu a contribuit in nici un fel la cumpararea lui.DA....legea e intr-adevar oarba....asta e am ,sa ma organizez altfel acum,multumesc din nou ptr sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj mariaevelina mariaevelina Buna ziua - divortati, cu credit ipotecar facut dupa casatorie, locuinte separate, fara partaj In conditiile in care si el este pe contractul de credit iar ... (vezi toată discuția)
Partaj sorif sorif As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)