Buna ziua
- divortati, cu credit ipotecar facut dupa casatorie, locuinte separate, fara partaj
In conditiile in care si el este pe contractul de credit iar eu impreuna cu fetita locuim in acel ap si platim ratele, o perioada de timp nu putem face partaj. (cauza financiara)
Fostul sot are dreptul la jumate din ce se plateste de la divort pana vom putea face partajul?
Multumesc
La momentul la care se va face partajul (ulterior divortului) veti putea solicita sa se constate ca aveti un aport mai mare la cumpararea apartamentului intrucat dvs. ati achitat ratele la credit.
Asadar nu va avea dreptul la jumatate, ci doar la o parte proportionala cu contributia lui efectiva la dobandirea apartamentului (poate a contribuit la plata avansului sau poate a platit ratele cat timp ati fost casatoriti etc).
Situatiile de mai sust intervin daca nu va veti intelege la partaj. Daca amandoi veti fi de acord cu modalitatea de partajare, veti putea realiza partajul la notar mai rapid si cu costuri mai mici. Asta presupune sa cadeti de acord care a fost contributia sotului la dobandirea apartamentului si cati bani cere pentru a renunta la partea lui.
multumesc mult
nu ne putem intelege in favoarea noastra - adica vrea jumate din ce sa platit pana in prezent in 2 luni + masina din 2008, noi nu avem de unde sa dam in jur de 9500 de euro (in 2 luni ) - pana la urma a locuit si el in acel apartament si eu locuiesc impreuna cu fetita lui in acel apartament.
ma gandesc sa las contractul de credit asa cum este - prin refinantare rata este mai mare cu 250 de lei/luna si nu prea imi convine dar nici nu as vrea sa platesc 25 de ani de acum incolo si sa aiba si el parte sau oricine altcineva sau fetita sa imparta bunul cu cineva dupa moartea mea. La banca odata imi spun ca ma încadrez cu venitul, odata nu, asa ca tb sa mai asteptam un pic sa se diminueze soldul contului in urma platii ratelor.
Banuiesc ca la partaj in final prin judecata imi va popri salariul pentru aceea sulta cuvenita - Daca noi nu putem plati aceea sulta am sanse sau pot sa propun in cererea catre judecatorie un procent mai mic de poprire sau cum altfel as putea proceda.
Eventual partaj
miami
Pe data de 12.10.2010 am divortat de sotul meu. El nu a fost de acord ca sa impartim bunurile atunci, in mod amiabil, si nici eu nu am dispus de suma necesara ... (vezi toată discuția)
Partaj
sorif
As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)