avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... daca ma poate ajuta cineva cu un sfat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

daca ma poate ajuta cineva cu un sfat

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea:
Sunt chirias intr-un bloc ANL. Contractul de inchiriere a fost semnat in septembrie 2003. Din martie 2007 cuantumul chiriei a fost modificat de catre HG 310/2007. Problema este ca nimeni de la primaria orasului in care locuiesc nu a sesizat acest lucru, toti locatarii platind aceeasi chirie pana in septembrie 2008, cand au trebuit prelungite contractele de inchiriere. Urmare a acestui fapt, am fost instiintat ca figurez cu debite la plata chiriei pentru perioada martie 2007 - septembrie 2008. Adresa prin care mi-a fost adus la cunostinta acest lucru am primit-o in decembrie 2008. De asemenea, tot in decembrie am fost instiintat de cuantumul actualizat al chiriei. Nu consider corect sa platesc retroactiv pentru greselile unor functionari. Mentionez ca mi-am platit chiria la timp, uneori chiar in avans, de fiecare data cand am achitat cerand informatii despre suma de plata la biroul urbanism din cadrul primariei. De asemenea, din septembrie 2008, desi nu fusesem instiintat decat verbal despre modificarea cuantumului chiriei, am platit la termen, fara a avea nici o obiectie. Am adresat o petitie primariei, solicitand rezolvarea situatiei, dar nu am primit un raspuns multumitor, primaria mentinandu-si punctul de vedere ca am debite la plata chiriei. Nu consider corect sa platesc retroactiv, in conditiile in care toti ceilalti locatari, inclusiv functionari ai primariei, se afla in aceeasi situatie. Nu este vina mea ca nu au constatat la timp modificarea legislativa, intrucat eu consider ca am fost de buna credinta. Va rog sa-mi precizati ce as putea face in continuare.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:31, 19 Iulie 2009
Declaratiile date organului de cercetare penala nu se pot retrage cand si cum vrem noi.
Luati legatura cu un avocat! Nu trebuia sa va duceti la Politie decat insotita de acesta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opereaza tacita relocatiune? iolanda15 iolanda15 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sunt beneficiara unei locuinte ANL prin programul pentru tineri pana la varsta de 35 de ani. Am ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere m1ha1g m1ha1g Subiect: contractul de inchiriere ! Buna ziua, anul trecut am semnat un contract de inchiriere [intocmit de agentul imobiliar] care includea o clauza ca ... (vezi toată discuția)
Sediul social csllngy csllngy Poate sa-mi spuna si mie cineva ce implica faptul daca las pe cineva sa-si faca firma la adresa mea? Ce obligatii am eu? pot fi eu tras la raspundere pt ... (vezi toată discuția)