avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari la reziliere contract cu firma calcul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari la reziliere contract cu firma calcul repartitie cote caldura?

Am facut notificare firmei ista de reziliere a contractului (semnat acum 9 ani). In prezent, nici 1/3 din membrii asociatiei nu mai sunt aceeasi din 2004 (inclusiv presedintele si administratorul). In contract (incheiat pe 10 ani) nu sunt prevazute clauze la reziliere, ci doar ca se poate rezilia cu acordul partilor. Am avut o multitudine de probleme cu aceasta firma (inventariere aberanta a partilor comune, a tevilor din apartamente :de ex la unele apartamente nu erau trecute tevi, la altele numai la o camera, altele aveau in plus; etc). Asociatia a hotarat cu majoritate de voturi renuntarea la contorizare si revenirea la sistemul "pausal". Evident ca firma ne pune "bete in roate", amenintandu-ne cu penalizari. Este legal acest lucru? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:49, 17 Ianuarie 2013
In situatia concreta in care in contractul initial incheiat nu exista clauze si situatii referitoare la reziliere,care este temeiul juridic invocat pentru aplicare penalizari ??
Nu au invocat nici un temei juridic. A fost o discutie telefonica: am sunat ca sa aflu daca ni s-a aprobat cererea. Vreau sa merg la sediul lor zilele urmatoare si de aceea v-am solicitat sfatul
Sa ne lamurim. Firma care face repartizarea costurilor cu agentul termic pe baza citirii repartitoarelor este un prestator de servicii catre asociatia de proprietari si atat.
Asociatia de proprietari, prin reprezentantul sau legal, presedintele asociatiei, poate rezilia contractul cu acest prestator oricand, respectand clauzele contractuale si legislatia romaneasca.
Asadar nu trebuie sa faceti cerere sau sa asteptati sa va aprobe cererea. Ea (firma prestatoare) este angajata dumneavoastra, a asociatiei si nu invers.
De cand un angajator asteapta aprobarea angajatului sa-i rezilieze contractul de munca!?
I-ati notificat si este suficient. De la data pe care ati comunicat-o in acea notificare, nu mai acceptati calculul facut de ei, nu le mai primiti factura si nu mai achitati serviciile facturate de ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract Danut1234 Danut1234 Asociația de proprietari unde sunt președinte a luat decizia rezilierii contractului EXPIRAT cu SC ISTA SRL întrucât calculul sumelor de caldura nu a fost ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract techem marian1109 marian1109 buna ziua as dori sa stiu si eu daca se poate rezilia un contract cu firma de repartitoare techem deoarece platesc enorm de mult caldura. Mentionez ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Model reziliere contract euthea euthea Problema mea este urmatoarea : tot mai multi proprietari din blocul in care locuiesc sunt nemultumiti de sistemul de repartitoare de caldura (costuri ff mari ... (vezi toată discuția)