Buna ziua tuturor,as dori sa stiu ce drepturi legale am,in cazul in care locuiesc cu concubina in casa mamei sale de trei luni,in prima luna dupa ce ne-am mutat eu am facut ceva reparatii in apartament,in valoare de aproximativ 2500 ron,in anul 2011,am platit inca 1000 ron pentru o reparatie,cand am vrut sa venim la mama concubinei,aceasta a acceptat bucuroasa(stia ca voi baga ceva banuti in casa ei),dar acum,a devenit recalcitranta,vrea mai multi bani de la mine,amenintand ca daca nu-i dau ma evacueaza.Tin sa precizez ca mama concubinei are in jur de 70 ani sufera de sindromul nevrotic depresiv..In alta ordine de idei,eu as putea pleca oricand fara probleme,dar cum ramane cu faptul ca am investit ceva banuti?!
Pentru banii de pe reparatii, aveti un drept de creanta impotriva proprietarei locuintei.
Adica aceasta este datoare sa va despagubeasca cu valoarea adaugata la locuinta ei de imbunatatirile dvs.
Problema este ca practic veti recupera banii numai dupa un proces, si numai daca puteti dovedi ca reparatiile au fost facute din banii dvs.
Succesiune
ContSters256885
Buna seara. As avea si eu o intrebare. Un bunic de al meu a decedat. Si am dreptul la jumatate din casa (tatal meu fiind decedat si el) , alaturi de fiica lui. ... (vezi toată discuția)