avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... rata schimb valutar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

rata schimb valutar

Buna ziua,

In calitate de PFA am avut o incasare in Euro la inceputul lunii noiembrie 2012 si o plata in Euro la sfarsitul aceleiasi luni. Ma intereseaza sa stiu ce curs valutar folosesc pentru inregistrari:
- cursul BNR din zilele respective, sau
- cursul mediu corespunzator lunii respective, noiembrie 2012.

Cu multumiri, Daniel Manciu
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:31, 16 Ianuarie 2013
Si in cazul PFA,tranzactiile in valuta trebuie inregistrate la cursul de schimb valutar,comunicat de BNR,de la data efectuarii operatiunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)
Diferenta de curs valutar ioanaep ioanaep Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: in cazul in care facem un schimb valutar din contul de lei in contul de valuta la un curs prestabilit de banca, se mai ... (vezi toată discuția)
Plata in lei, contravaloare in euro - la ce curs se echivaleaza? eagle_free eagle_free Buna ziua, Am si eu o problema cu o plata in lei pentru contravaloarea unei sume datorate in euro, efectuata in baza urmatoarei clauze din ... (vezi toată discuția)