avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Regimul separatiei de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Regimul separatiei de bunuri

As vrea sa intreb daca cum se poate aplica regimul separatiei de bunuri in cazul a doi soti divortati , care nu au facut partajul. De ex. daca noi avem doua locuinte si fiecare opteaza pentru una anume si facem o conventie matrimoniala , impozitul pe locuinta va fi platit de fiecare in parte ? Cea de-a doua locuinta va fi impozitata diferit sau nu ..? Ce influente are aceasta conventie asupra drepturilor copiilor ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:26, 16 Ianuarie 2013
in cazul dv ar trebui sa va interesati de un partaj - institutiile la care va referiti se aplica in timpul casatoriei
Faceti partajul la notar, fiecare dintre dvs va ramane cu un imobil , veti plati fiecare apoi impozit pt proprietatea sa.
Mergeti la un notar sau la mai multi cu actele de proprietate sa va faca un calcul la pret de grila al imobilelor. Nu veti plati f mult pt ca nu platiti impozit la partaj.
Copiii nu au vreun drept acum, dar au de mostenire, drept care nu e afectat. Bineinteles ca daca apoi unul din dvs va instraina imobilul proprietatea sa, copiii nu vor mai mosteni acel imobil.

(pt regimul separatiei de bunuri pot opta cei casatoriti care nu doresc sa li se confunde bunurile proprii cu cele comune.)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)
Mostenire- ce acte se pot incheia in aceasta situatie? eneelena eneelena ce acte se pot face dupa noul cod civil intr doi soti care sant coopropietarii unui apartament astfel incat copilul sotului din prima casatotie sa nu vina la ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb bun propriu al unuia dintre soti. posibilitati transmitere drept proprietate catre celalalt sot. 2femei 2femei buna ziua! sotul detine de la parintii sai un apartament proprietate personala-are si 2 copii din prima casatorie,din a doua casatorie nu are copii si nici eu ... (vezi toată discuția)