avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbre judiciare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbre judiciare

Imi puteti spune,va rog,de unde pot cumpara timbre judiciare?
Am cautat la mai multe oficii postale, dar mi s-a spus ca Posta Romana nu detine momentan...
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 11:30, 15 Februarie 2009
Nici pentru legalizare (la notar) nu este nevoie de timbru. De cînd cu eliminarea taxei de timbru pentru actele notariale.
Dar ce fac cu legalizarea?!?

Aveti dreptate, desi un judecator mai inchide ochii cu privire la depunerea timbrului judiciar, grefierele-registrator care legalizeaza sentinte nu au cum sa legalizeze fara timbru, daca e vorba de o judecatorie mai mica incercati chiar acolo, unii angajati mai au rezerve:)

Av. Gheorghe Alexandru
Am intrebat la tribunal si nu exista nicaieri. Singurii cu ceva rezerve sunt avocatii, dar le pastreaza pentru clientii lor, e normal. Din fericire, am gasit la o prietena, jurist. Eu am rezolvat, dar toate celelate persoane care se afla in aceasta situatie?
Am inteles ca problema a aparut si in presa.
Oare in ce tara traim? Cum este posibil sa nu se gaseasca timbre judiciare sau cel putin o formula prin care oamenii sa poata plati contravaloarea timbrului undeva cumva ca sa se poata consemna ca "omul" s-a achitat de datorii fata de ceea ce ii cere problema. Nu se poate este inacceptabil se cere, dar nu se gaseste de parca ar fi aur de 24 de karate!
Dar faceti ceva sa se renunte la acele trimbre si sa se puna un antet ceva pe post de timbru ....
Dupa ce ca omu' este in necaz umbla prin judecatorii tribunale si alte alea pt a-si caut aun drept sau a rezolva o problema, sistemul ii mai pune sa umble si dupa timbre sau cai verzi pe pereti....e de nu se poate.!

Sorry da rnu m-am putut abtine.
Din cate imi aduc eu aminte, cam in fiecare an e criza de timbre.

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare legata de un plic autoadresat unei ... TofanAgripina TofanAgripina Bună ziua! Am o întrebare legata de un plic autoadresat unei judecătorii pentru obținerea unei copii legalizate a unei hotărârii judecătorești cerută ... (vezi toată discuția)