Buna seara. Bunica si tatal meu au fost deportati in baragan. Tatal nu a facut nici un demers pt facilitatiile care au fost acordate deportatiilor. Eu am dreptul sa deschid un dosar pt a beneficia de suma de bani care se aloca deportatiilor? Am citit pe net ca sau incasat sume frumusele pt cei deportati.
din pacate daunele morale ce se puteau acorda deportatilor , in baza L 221/2009 nu se mai acorda inca din anul 2010, o data cu Decizia CCR de neconstitutionalitate a prevederilor priv acord daunelor morale, si oricum chiar daca aceste prevederi ar mai fi in vigoare , termenul pana la care se putea introduce in termen de 3 ani de la data intrarii in vig a legii (iunie 2009-iunie 2012)
Vedeti cu exactitate la ce lege se incadreaza familia dvs.
Statul roman a facut deportari si din teritoriile romanesti cedate altor tari, asa ca sunt mai multe acte normative care se refera la modalitatea de despagubire.
Daca doriti sfaturi juridice precizati clar de unde au fost deportati, in ce perioada , ce bunuri le-au fost confiscate, daca li s-a acordat o despagubire la momentul acela sau nu, etc.
Legea 221/2009
calemia
se mai poate introduce actiune in baza legii 221/2009? mentionez ca bunicii si tatal meu au avut domiciliul obligatoriu in baragan timp de 5 ani si ca in ... (vezi toată discuția)