avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ingrijire copil

As dori sa aflu daca se poate beneficia de ingrijire copil dupa ce platesti ca persoana fizica ,pentru sotie, cotizatia la casa de pensii sau daca exista , din punct de vedere legal posibilitatea de a-mi lua eu (functionar public)concediu de ingrijire copil si sa si lucrez(tot ca functionar public la aceeasi institutie). Daca se poate , ce indemnizatie mai primesc(daca mai primesc)?
Cineva mi-a spus ca plata cotizatiei de vechime catre stat fara a fi angajat nu se ia in considerare in cazul in care se solicita acordarea indemnizatiei de ingrijire copil,dar nu mi-a spus la ce se ia in considerare.Daca platesc eu (sotul) cotizatia catre stat si cand sotia ramane insarcinata o angajez cu 1/2 norma , cotizarea de dinaintea angajarii se ia in considerare la calculul stagiului de cotizare in vederea acordarii indemnizatiei de crestere copil?MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:04, 17 Ianuarie 2013
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC plata contributiilor nu are nici o relevanta (plata contributiilor ajuta numai la stagiul de cotizare).
- Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC conditia este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) persoana care solicita aceasta indemnizatie sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca dvs., tatal copilului, indepliniti conditia legala pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci aveti posibilitatea sa optati direct (fara a intra in CCC) pentru stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana implineste copilul 2 ani, adica mergeti la serviciu si luati salariu iar statul va mai da inca 500 lei lunar.

3. Daca imi trimiteti, pe mesaj privat, o adresa de e-mail va trimit si eu legislatia necesara.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intra in somaj dupa concediu postnatal? crisana crisana Buna ziua ,am o intrebare.Imi spuneti va rog daca sunt angajata din octombrie 2014 iar in iulie 2015 urmeaza sa nasc,dupa concediu post natal(cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Posibilitate plata contributii persoana fara loc de munca eugenia78 eugenia78 buna ziua. as dori sa imi spuneti si mie daca raman fara munca si sotul ma ia in intretinere pt sanatate , eu imi pot plati celelalte contributii catre somaj, ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danielam123 danielam123 Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va ... (vezi toată discuția)