avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj bunuri comune- lamuriri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj bunuri comune- lamuriri

Am divortat acum acum cateva luni de sotia mea deoarece in decursul a 20 de ani ea m-a inselat cu nenumarati indivizi care ulterior mi-au povestit tot. Dupa divort, ea a continuat sa locuiasca cu mine in acelasi apartament incercand sa imi faca viata imposibila prin scandaluri atat de urate incat am fost nevoit sa imi pus cheie la usa de la dormitor, de frica sa nu ma atace cumva in somn.
Acest lucru nu m-a ajutat pentru ca intr-o seara a avut o criza de nervi si a inceput sa dea cu picioarele in usa incat a zburat din balamale.Aceste scandaluri au inceput de foarte mult timp dar de curand au ajuns la intensitate maxima. Dupa pronuntarea divortului, ea si-a luat bagajele si s-a mutat la apartamentul unei prietene, ulterior schimbandu-si si domiciliul din buletin. Problema mea este ca ma ameninta ca imi va lua tot ce am, adica apartamentul pe care il detin. Ma ameninta chiar si cu moartea. Ce e mai grav, ca isi ameninta si copii cu moartea. Trebuie sa mentionez ca cei doi copii(majori) au decis sa ramana cu mine.
Acum, de curand a venit la noi la apartament si a inceput sa faca scandal, a inceput sa ma loveasca cu catarama de la o curea si m-a muscat de picior. Eu nu i-am facut ei absolut nimic, iar fiica mea si prietenul ei pot confirma asta deoarece au luat parte la scandal si ei. Singura greseala a mea a fost ca am impins-o putin si a cazut, iar apoi a inceput sa exagereze spunand ca i-am rupt coloana. Dupa toate acestea ea s-a dus si s-a internat in spital, unde are destul de multe cunostiinte incat sa isi scoata un certificat medico legal pentru o coasta rupta si ceva la cap. Cand am auzit acestea, i-am luat-o inainte si mi-am scos si eu un certificat pentru mana neagra de la loviturile de curea si pentru muscatura de la picior care arata destul de rau. Acum vrea sa imi ia tot. Vrea sa ma distruga si ce e mai rau e ca are oameni influenti la picioare care o ajuta. Eu nu am pe nimeni, decat copiii care incep sa isi neglijeze facultatea din cauza problemelor de acasa. Apartamentul este cumparat cu ajutorul unui credit bancar de care nu am scapat nici pana in prezent. Sotia mea nu a contribuit cu nimic deoarece ea nu a avut niciodata un loc de munca. Incep sa cred ca are si probleme mentale, care cel mai probabil se mostenesc din familie( unul din fratii ei a fost internat la psihiatrie de mai multe ori).
Am incercat sa fiu cat mai scurt in detalii.

Va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac in asemenea conditii? Cum sa procedez sa nu imi pierd casa ?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
sor_ile, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:26, 17 Ianuarie 2013
Adresati-va instantei de judecata, in vederea partajarii bunului dobandit in timpul casatoriei.

Instanta de judecata va avea in vedere contributia materiala pe care dumneavoastra ati avut, la plata pretului si la plata ratelor bancare.

Totodata , va fi explicitata situatia locativa a fiecaruia.Se vor puncta imbunatatirile aduse bunului proprietate comuna in devalmasie.

In vederea impartelii prin atribuire , instanta de judecata va retine actele de administrare si de conservare efectuate asupra bunului indiviz.

Astfel, odata cu procesul de partaj, va fi individualizata cota -parte din dreptul de proprietate, cota ideala , abstracta , matematica.

Proprietatea comuna devalmasa este caracterizata prin faptul ca titularii dreptului de proprietate nu cunosc nici inttinderea dreptului de proprietate, nici bunurile ce le revin ,in materialitatea lor, nici cota -parte


Comunitatea de bunuri este constituita dintr-un ansamblu de drepturi si obligatii.

Succes.


Daca stiti ca-i turbata, nu inteleg de ce o primiti in apartament, incercati sa va tineti departe de astfel de conflicte ca pot degenera si ajungeti la cine stie ce.
Trebuie facut partajul, dar as zice s-o lasati pe dansa sa se adreseze instantei ca ea are interes. Costurile unui partaj sunt destul de ridicate, numai taxa de timbru e de 3 % din valoarea bunului, apoi experti, avocat etc.. costa
Va multumesc pentru raspunsuri. Daca dovedesc ca eu am platit ratele la apartament si ca ea nu a avut nici o contributie ce sanse am sa imi revina mie?
Cereti la partaj o cota mai mare, dovedind contributia dvs net superioara celei a fostei sotii, cereti ca imobilul sa va fie atribuit si sa-i dati o sulta reprezentand c/val cotei ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un partaj cu probleme gyana37 gyana37 bune seara,as vrea sa va povestesc despre situatia in care se afla fratele meu si poate ma ajutati cu niste sfaturi.Deci fratele meu este casatorit de 20 de ... (vezi toată discuția)
Divortt partaj! lacri76 lacri76 Buna ziua!acum 8 ani am cumparat cu sotul impreuna un apartament prin credit ipotecar semnand contractul pe 30 de ani!avem impreuna un copil de 6 ani dar viata ... (vezi toată discuția)
Partaj cu apartament ipotecat danyleca danyleca Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in problema patajului. Abia am terminat divortul si vreau, cand primesc hotararea sa facem si partajul. Avem un apartament ... (vezi toată discuția)