avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare

buna ziua! mai pot beneficia de ajutor de somaj daca am terminat concediul de crestere a copilului acum un an iar intre timp firma la care lucram s-a inchis? mentionez ca firma s-a inchis cand inca eram in concediu de crestere a copilului.multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
mocanucostinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 19 Ianuarie 2013
1. Nu inteleg de ce ati stat un an de zile, dupa incetarea CCC, si nu ati luat legatura cu angajatorul de atunci.

2. Spuneti data intrarii in CCC, data incetarii acestuia si de cand lucrati la acest angajator.
am stat pt ca nu am avut cu cine sa las copii sa pot merge la serviciu,povestea ar fi urmatoarea...am intrat in 2008 in ccc...la acea data am infiat un copilas nascut pe 30 decembrie 2008 si am intrat in concediu pt cresterea lui...intre timp am dat si eu nastere la un copilas in 2010 februarie 13, pt care statul roman a considerat ca trebuie sa-mi plateasca numai 1 an de concediu de parca ar fi fost jumatate de copil ...patronul spune ca a suspendat activitatea societatii la care lucram in timp ce eu eram in concediu...iar dupa doi ani de suspendare ia fost inchisa societatea...iara cum nu tine de el sa-mi dea acea decizie de incetare a activitatii...si sa merg la fortele de munca. am lucrat la el mai bine de 5 ani.mai am sanse la somaj?
ITM-ul nu va poate da nicio decizie de incetare activitatii .. aceasta este obligatia angajatorului dvs sau , eventual, sa se pronunte instanta de judecata cu privire la incetarea raportului dvs de munca.
Mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti sa vedeti ce va spune si acolo desi eu cred ca este tarziu sa mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
AJOFM-ul nu cred ca o poate ajuta intr-un fel , asa cum nici ITM-ul ... lipsa deciziei de incetare a c.i.m. nu vad cum o poate ajuta sa obtina somaj.

Alte discuții în legătură

Beneficiere de indemnizatie de somaj. Budu88 Budu88 Buna ziua in situatia de mai jos se poate beneficia de somaj?? Angajata la privat intre timp salariata a intrat in concediu de crestere al copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Cci Anasorina Anasorina Buna ziua.Sunt in concediu de crestere copil pana in data de 23decembrie2017, ulterior am aflat ca sunt din nou insarcinata si voi naste in martie-aprilie. ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil Ilonamax Ilonamax Se poate prelungi concediul de crestere al copilului daca firma la care am lucrat a fost dizolvata voluntar si lichidata simultan? (vezi toată discuția)