avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere

Buna ziua...am si eu o nelamurire in privinta taxelor care le afiseaza administratorul scarii...nu stiu cat de corecte sunt...metrul cub de apa 8 lei, pierderi 17 lei, administratia 8,52 lei si impozit angajator 2,08 lei. nu stiu ce-i cu acest impozit angajator...m-am interesat in alte comune si localitati si nu au asa ceva( si doar au si ei administratori)...am intrebat administratora si a zis ca trebuie sa platim un impozit la stat ptr ca o avem pe ea angajata... e normal asa ceva? si e normal sa platim administratia daca ea nu vine la program (are program 2 zile pe saptamana cate o ora/zi, dar ea vine doar o zi)? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:43, 17 Ianuarie 2013
Inpozit angajator - reprezinta impozitul (+ contributiile sociale in cazul in care administratorul nu este pensionar) pe care asociatia de proprietari il plateste catre stat pentru ca are angajat un administrator(16% bugetul de stat + 10.5%CAS+5% Sanatate).Procentele sunt din salarul administratorului.
Administratorul de imobil in listele de intretinere comunica cotele individuale de intretinere
In conformitate cu art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces,la cerere,la orice document al acesteia

Totodata,daca aveti suspiciuni asupra temeiniciei si legalitatii cotelor individuale de intretinere,aveti dreptul ,in temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 sa formulati contestatie la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisare listei de intretinere
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta la intretinere Anca Mirica Anca Mirica Acum cativa ani contabilul care calcula si intretinerea a inceput sa ma puna la 3-500 lei restanta pe lista celor ce vor fi sati in judecata, cand altii cu de ... (vezi toată discuția)
Persoane in plus la intretinere Marra11 Marra11 Buna ziua, administratorul blocului ne adauga constant persoane in plus la intretinere desi locuim 2, pe baza regulii administratiei ca se adauga persoane in ... (vezi toată discuția)
Cenzorul nu accepta sa scot o persoana de la intretinere irina_alexandra irina_alexandra Am cumparat de curand un apartament, la 2 zile dupa ce m-am mutat am depus o cerere la administratie prin care speficicam ca la apartamentul meu va locui o ... (vezi toată discuția)