avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatie liniste bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatie liniste bloc

Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu.
As dori sa stiu si eu: care este limita de zgomot admisa in locuinte? Exista o lege in acest sens?
Mentionez ca nu dau petreceri, nu ascult muzica , seara niciodata, nu vorbesc tare, nu am certuri, etc.

De fapt doamna a reclamat ca o deranjeaza mersul meu (sau al sotului meu, sau al copilului), ca mergem noaptea ( si ziua) tare prin casa si se aude la ea, ca mutam mobila noaptea (absurd!). O deranja scaunul de la calculator, cu rotile, se pare ca se aude la ea cand il miscam, o deranjeaza daca scapam un lucru pe jos sau daca sare copilul din pat in loc sa coboare normal, pe aceasta o deranjeaza si copii afara daca se joaca cu mingea langa apartamentul ei si le face scandal .
Ma simt agasata de catre aceasta, mai ales ca im bloc se mai pune si muzica , se mai dau petreceri, etc, etc, iar eu nu am comentat niciodata . Eu am facut ziua fetitei mele cu muzica in surdina, insa copiii se jucau, mai cadeau, si bineinteles ca tot s-a simtit deranjata. In vara voi mai avea un bebe, ce sa fac? O sa ma dispere vecina aceasta!
Cum pot demonstra ca nu fac zgomote mai mari decat limita bunului simt?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:20, 2 Ianuarie 2010
Sunt de acord cu ceea ce se spune mai sus .Spun asta pentru ca am fost in situatia vecinei dvs. si sincer nu intelegeam cum poate spune ca aude radioul mergand sau robotul de buc.sau mai stiu eu ce se intampla la mine in casa .Dupa ce vecinul de deasupra a renovat apartamentul am descoperit (zic eu) misterul : in momentul in care renunti la covoare/mochete si perdele/draperii (in favoarea parchetului clasic sau laminat sau a gresiei ) acustica apartamentului se schimba , orice zgomot se amplifica . Despre felul cum se aud obiectele tarate pe parchet sau zgomotul incaltamintei cu talpa rigida nu vreau sa va spun .Ca sa intelegeti va dau un exemplu din ceea ce m-a convins ca nu este reacredinta din partea vecinului de dedesubt : in sufragerie fiind , cu televizorul mergand auzeam zgomotul facut de suruburile scapate pe jos de catre vecinul care nu facea decat sa-si repare calculatorul :D .Apartamentele vechi cel putin , permit transferurile de orice fel foarte usor. Nu stiu daca asa este si in cazul dvs. dar pana la a ajunge la escaladarea conflictului este bine sa va ganditi la toate aspectele .
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
traff, utilizator
Perfect de acord cu cele spuse in ultimele doua mesaje. Am fost si eu in situatia sa fiu suportata (cu greu) de vecini, iar acum sunt in situatia de a suporta, ceea ce spune initiatoarea topicului, si de sus si de jos. Practic sunt inconjurata din toate partile de zgomote, nu foarte mari sau continuu, dar de zgomote marunte si frecvente, care pur si simplu creeaza o stare de stres pe care pana la un moment dat nu ti-o explici. Ajungi de te saturi si atunci, in disperare de cauza, te duci la administrator, la presedinte, la politie....te duci incotro vezi cu ochii, numai sa se intample ceva bine si pentru tine.
Din pacate noul trend de amenajari interioare cu acel nenorocit de parchet laminat (pe care si eu il am in apartament) va naste un nou motiv de conflict intre vecini. De parca nu erau suficiente pana acum......
Nu veti putea intelege ce i se-ntampla vecinei Dv. decat atunci cand vecinii de sus, dar si de jos, isi vor monta parchet laminat.... Atunci sa vedeti show!!!
Acum daca sunt persoane atat de sensibile la zgomot au solutia de a isi izola pe cat posibil apartamentul. tavan gips-carton si fonoizolatie; pereti gips-carton si fonoizolatie. Asta este, pe vremea aceea (a constructiei) nu se punea mare pret pe izolarea fonica. Eu la amenajarea apartamentului chiar am facut dala flotanta (sapa peste polistiren extrudat) si sigur cine este sub mine nici nu ma simte cand sunt acasa.
Mie, zugravul, ca eu habar n-aveam atunci de consecinte, mi-a pus doar saracia aia de folie sub parchet si acum tre' sa am mare grija ce fac in casa ca se aude al mai mic zgomot. Tavanul, din pricini independente de zgomot, mi l-am dublat, dar tot se aude. Asta e! Stam la bloc si un pic de grija si pentru vecini, ca si ei la randul lor sa aibe grija fata de noi, s-ar cere......
Asta este realitatea traiului la bloc.
Depindem unii de altii pe toate planurile.
Cred ca discutiile legate de mersul pe parchet vor fi interminabile.
Situatia de fatza tine mai mult de limitele bunului simt si intelegerea reciproca decit de numarul de decibeli admisi care nimeni nu-i vor putea stabiliti legal vreodata.
Aici intervine virsta, sistemul nervos, caracterul persoanei respective.


Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
misu183, utilizator

Alte discuții în legătură

Litigiu liniste bloc ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As vrea sa stiu ce sanse am in caz ca ajung la situatia unui litigiu cu vecinii de deasupra in problema galagiei pe care o fac. Am mai expus pe ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)