avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatie liniste bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatie liniste bloc

Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu.
As dori sa stiu si eu: care este limita de zgomot admisa in locuinte? Exista o lege in acest sens?
Mentionez ca nu dau petreceri, nu ascult muzica , seara niciodata, nu vorbesc tare, nu am certuri, etc.

De fapt doamna a reclamat ca o deranjeaza mersul meu (sau al sotului meu, sau al copilului), ca mergem noaptea ( si ziua) tare prin casa si se aude la ea, ca mutam mobila noaptea (absurd!). O deranja scaunul de la calculator, cu rotile, se pare ca se aude la ea cand il miscam, o deranjeaza daca scapam un lucru pe jos sau daca sare copilul din pat in loc sa coboare normal, pe aceasta o deranjeaza si copii afara daca se joaca cu mingea langa apartamentul ei si le face scandal .
Ma simt agasata de catre aceasta, mai ales ca im bloc se mai pune si muzica , se mai dau petreceri, etc, etc, iar eu nu am comentat niciodata . Eu am facut ziua fetitei mele cu muzica in surdina, insa copiii se jucau, mai cadeau, si bineinteles ca tot s-a simtit deranjata. In vara voi mai avea un bebe, ce sa fac? O sa ma dispere vecina aceasta!
Cum pot demonstra ca nu fac zgomote mai mari decat limita bunului simt?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:20, 2 Ianuarie 2010
Pentru @liliana_grebanus
Unde a facut reclamatie vecina ? La politie? Sau va spus dv personal ?
Avem si noi vecini mai ales la ultimul etaj care nu-si dau seama de zgomotul ce-l produc pentru ca ei nu "beneficiaza" de zgomotul vecinilor de mai sus.
Unii au inteles cand li s-a spus asa ca intre vecini , altii au inteles de la politie.
Eu locuiesc la et. 1 , iar dvs., daca aveti vecini sub apartamentul in care locuiti, si avand in vedere ca aveti un copil de 3 ani, multumiti-le daca nu va reproseaza ca ii deranjeaza copilul, invitati-i chiar si la o cafea, caci inseamna ca sunt oameni cu bun simt si care stiu ce inseamna sa ai copii mici, si sa nu imi spuneti ca al dvs. copil nu face galagie!!!!!!!
E deranjant sa incerci sa adormi copilul si sa nu poti, am patit-o si eu de multe ori, dar asta nu se intampla de la micile zgomote dintr-un bloc.
Eu locuiesc intr-un bloc ANL , asa ca vecina nu m-a reclamat la politie , ci la Primarie, numai ca a uitat un aspect f . important, acela ca nu prea avea ce cauta aici ( in acest cartier) , in concluzie situatia s-a rezolvat de la sine.
Cand am initiat acest topic, ajunsesem la limita rabdarii, acum , din punctul meu de vedere, doar discutam "discutii".
CINE SAPA GROAPA ALTUIA, CADE SINGUR IN EA!
Doar asa ca discutie.....:foottap:
D-na draga "micile zgomote "de la bloc ale vecinilor ce locuiesc sub apartamentul meu pe care nici dvs nu cred ca le-ati invita la o cafea sunt certuri si batai zilnice dintre o mama si fiica-sa de 17 ani care face crize si istericale arunca prin casa si tranteste tot ce are in mana...usile zboara in casa aia in cel mai bun caz pe la ora 22 se mai tempereaza asta in functie de ora la care vine fata acasa.La ora 6 dimineata urletele reâncep normal si trantitul usilor iar ziua muzica la maxim in weekend mai bine pleci de acasa. pt ca muzica(manelele) se aud toata ziua imi vibreaza geamurile de stat in casa nici nu se mai pune problema .Iar vecinii ce locuiesc deasupra ce sa mai zic.Spuneti-mi si mine d-na astea vie se par mici zgomote de la bloc?! Oare asa ar trebuie sa ne comportam intr-un bloc nu ar trebui sa existe respect si bun simt ....ok daca locuiesc la casa fac ce vreau dar asa ma gandesc ca ar trebui sa-i respect si pe altii pt ca poate vecinii nu chef sa-mi asculte mie muzica sau sa ma auda cum imi mut mobila toata ziua etc.etc.
Imi pare rau ca treceti prin asa ceva, eu nu ma refeream la astfel de situatii.

Alte discuții în legătură

Litigiu liniste bloc ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As vrea sa stiu ce sanse am in caz ca ajung la situatia unui litigiu cu vecinii de deasupra in problema galagiei pe care o fac. Am mai expus pe ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)