avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cine plateste ratele bancare a unei persoane decedate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cine plateste ratele bancare a unei persoane decedate ?

soacramea fiind o femei bolnava cu diferite afectiuni in urma cu vreo 3 ani sa inprumutat de la banca titiac cu suma de 4000 lei ...pt a rezolva diferite probleme legate de medicamente si asa mai departe...problema ca dupa vreo 3-4 luni a decedat....de cheltuielile care au urmat ce sa mai vorbim ...sa fii trecut cateva luni incep sai soseasca somatii de la banca... am discutat cu angajati de la ghiseul banci din cluj care din nepricepere ne amanau cu raspunsul ca au trimis un mail la bucuresti pt a vedea ce se poutea face in acest caz..si inca nu primisera nici un raspuns...etc...binenteles ca asta se petrecea odata la cateva luni distanta pt ca eu lucrand in italia mergeam la ei doar cand ma intorceam in tara o data la 3-4 luni...(.sotia care de drept era fica defunctei////) daca a cerut copie la contractul de banca a fost refuzata pe motiv ca nu i se poate elibera asa ceva..bine dar atunci cum se putea sa i se ceare sotiei mele sa plateasca ratele mamei sale ...dar dreptul la o copie al contractului nul putea avea...cert este ca banca care ...parerea mea ar fi trebuit sai faca o saigurare de viata pt acel inprumut nu i lau facut ...era o persoana care sa prezentat la ghiseu in carucior cu rotile insotita ...firma recuperatoare ne streseaza pe mine si sotie amenintandune ca vor veni cu exec. si vor sechestra si etc....ce ma puteti sfatui sa fac...nu ca sufleteste nu as plati datoriile soacrei mele.... hai sa ma intind la rate de sa zicem 40-50 l;ei pe luna dar :nici in un caz nu pot 4500 deodata si si cu termen de 15 zile:sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:55, 18 Ianuarie 2013
Daca sotia a acceptat expres sau tacit succesiunea, a acceptat-o si cu bune ( active- bunuri mobile imobile) si cu rele ( pasive- datorii de orice fel), implicit va avea si aceste datorii ale mamei de plata .
Soacra avea ceva bunuri de valoare la data decesului ?
nu sa efectuat nici o succesiune,,nu nea cerut nimeni asa ceva...eram in aceasi casa nu mai sunt alti mostenitori sau asa ceva... doar socrul si sotia mea ...tot nu am inteles banca nu trebuia sai faca asigurare la o persoana de 60 aniin carucior cu insotitor si daca ar fi sa platim cum ziceti nu ar trebui facute niste grafice cu niste rate ...ni se cere toata suma deodata ca si cum in tara noastra poti repede pune 1000euro jos asa ca si 3 lei9lei...?
Daca acceptati succesiunea dupa soacra, va trebui sa ii platiti si datoria. Banca nu este obligata sa faca asigurare de viata. In situatia despre carre vorbiti, cel mai probabil ca nicio firma de asigurari nu i-ar fi facut. Cel mai bine ar fi sa ajungeti cu banca la o intelegere de plata. Contractul nu vi-l poate da decat pe baza unui certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa rezolv din pensia pe caz de boala a mea si asotiei care i se cere o plata lunara de 300ron ea fiind garant la un inprumut din banca marcel61 marcel61 am inprumutat din bancpost acum 10 ani suma de 14500ron .am platit 250 ron lunar timp de 4 ani dupa care am suferit o operatie pe cord deschis 3 bypasuri mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort chiliman chiliman buna ziua ma numesc alin sa va spun de ce ma aflu pe acest site eu si sotia suntem in divort avem un copil minor ,eu am un apartament pr.per.inainte de ... (vezi toată discuția)
Vaduva este obligata sa achite datoriile decedatului? Delya Db Delya Db Tatal meu a luat acum cativa ani un credit doar cu buletinul (25 mil), asa, de capul lui.Neprimind niciodata vreun desfasurator cu ratele lunare ce le avea de ... (vezi toată discuția)