avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma

Am o firma care nu mai este rentabila si trebuie sa renunt la ea. Care este cea mai ieftina procedura ? sa o inchid sau sa dau faliment?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Popa Cristina , Avocat 21:35, 20 Ianuarie 2013
Sa o inchideti, daca nu aveti vreo datorie, ANAF sau alti creditori.
Buna seara,

In situatia in care societatea nu are datorii, va recomand sa o dizolvati ca urmare a vointei asociatilor art. 227 alin. 1 lit. b si art. 235 din Legea nr. 31/1990 - trebuie sa le invocati.
Hotararea de dizolvare se publica in Monitorul Oficial, apoi trebuie sa asteptati 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, termen in care orice persoana interesata poate face opozitie.

Ultimul pas consta in radierea (stergerea) societatii dvs. din Registrul Comertului.

Pentru radiere aveti nevoie de bilant special de lichidare si un certificat ANAF din care sa rezulte ca nu aveti datorii catre stat.

O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Radiere srl puisorul puisorul Buna ziua Stie cineva cat costa procedura de dizolvare si radiere a unei societati comerciale? SRL are administrator unic si nu are datorii la ... (vezi toată discuția)
Srl trei ani dupa impozitul forfetar maria1678 maria1678 Au trecut trei ani de cand am suspendat activitatea la SRL (in urma introducerii impozitului forfetar).Ce fac acum, pt ca nu stiu cat ma costa sa inchid ? (vezi toată discuția)