avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea din ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea din ccm

buna ziua
am un baietel care implineste 2 ani pe 31.05.2009, as dori sa stiu la ce data ar tb sa-mi fac cererea de reincadrare la locul de munca? in cond in care mi-a fost desfiintat locul de munca fara o instiintare anterioara sunt obligati sa ma primeasca inapoi si sa-mi ofere al post care sa corespunda cu pregatirea mea profesionala sau imi vor da somaj? citisem ceva cu o perioada de 6 luni in care sunt obligati sa ma reangajeze cu vechiul salar cu care m-au incadrat dar nu mai pot gasi acel articol de lege, mai este valabil? daca nu vor sa-mi dea somaj pana imi gasesc alt loc de munca, ce pot face? stagiul meu de cotizare este de aproape 4 ani ultimele 12 luni fiind consecutive la 2 locuri de munca, citisem ca tb pt somaj adev de la cele 2 locuri de munca precum ca am cotizat, asa este? la ce mai cer daca asta rezulta si din cm?
va multumesc si astept rasp dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 10 Februarie 2009
Pe perioada concediului de crestere a copilului contractul dv. de munca a fost suspendat iar la incetarea acesteia trebuie sa reveniti pe postul anterior detinut, daca s+a desfiinztat trebuie sa va ofere un post similar si numai in cay de refuy al dv. sa se dispuna concedierea si trecerea in somaj
daca ma concediaza inseamna ca se restructureaza posturile existente deci beneficiez de somaj in lipsa unui alt loc de munca vacant? am inteles corect
va multumesc pt rasp
In cazul concedierii individuale pentru desfiintarea postului, legea nu prevede obligativitatea angajatorului de a oferi un alt loc de munca salariatului concediat.
Ceea ce ati citit dvs despre interdictia concedierii pe o perioada de 6 luni, aceasta este aplicabila numai in cazul in care angajtorul doreste concedierea salariatului pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii? veronica33 veronica33 Am urmatorul caz. un angajat pe o functie de sef birou. in urma reorganizarii biroul s-a desfiintat si s-a transf in serviciu, si-a completat si denumirea. ... (vezi toată discuția)
Concedierea unui salariat de care societatea nu este multumita clopotzel clopotzel Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa faca o societate care vrea sa concedieze un salariat. Societatea respectiva are un salariat de care ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului daca nu accept un cim part-time yo_ionela yo_ionela Buna ziua! As avea nevoie de un sfat din partea dumneavoastra .Astazi m-au sunat de la RU si mi s-a spus ca nu isi mai permit sa mai tina o norma intreaga ... (vezi toată discuția)