Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu calculul concediului medical pe luna decembrie? Pana in data de 9.12.2012. am fost in concediu de crestere a copilului , in martie 2013 urmeaza sa nasc al 2-lea copil . Din data de 10 -31.12.2012 am avut concediu medical , care se plateste 75%. Indemnizatia pe care am primit-o lunar timp de 2 ani a fost in valoare de 3400 ron. Pentru concediul medical pe perioada sus mentionata am primit 1359 ron. A fost suma calculata corect? Dupa calculele facute de mine nu este suma corecta.
Dvs. va trebuie veniturile brute din ultimele 6 luni pentru a calcula indemnizatia, deci calculul dvs. nu poate fi corect.
De asemenea, depinde de codul de indemnizatie al concediului medical, pentru ca exista coduri de indemnizatie pentru care nu se retin toate contributiile sociale.
In uItimele 6 luni am primit lunar 3400 ron reprezentand indemnizatia de crestere a copilului pentru primul copil ( pana in 9.12.2012.). Acesta intradevar este suma neta dar nu stiu la indemnizatiile de crestere a copilului care este brutul sau cum se calculeaza. Acum fiind insarcinata cu cel de-al doilea copil am primit concediu medical din 10.12.2012. pana in 31.12.2012. iar apoi din 1.01.2013- 14.01.2013. ( cod indemnizatie 01, cod diagnostic 751 ) iar din data de 15.01.2013. sunt in prenatal.Problema mea e pe luna decembrie cu acel calcul deoarece mi se pare ca nu a fost concediul calculat corect si am primit mai putin.
1. - Indemnizatia pentru CCC este in suma neta adica din ea nu se face nici o retinere.
- In acelasi timp este si suma bruta pentru calculul indemnizatiei pentru concediu medical.
2. - Modul de calcul al indemnizatiei pentru concediul medical pe luna decembrie facut de dvs. este corect.
- Problema este ca din suma calculata de dvs. (1635 lei) sunt facute retinerile legale (impozit si contributii).
- Intrebati contabilul care a calculat indemnizatia, sa va dea lamuriri.