avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apelul nu a fost motivat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Apelul nu a fost motivat

In urma cu 5 luni am mi-a fost respins apelul intr-un dosar informatic, am facut recurs dar nici pana in ziua de azi nu a fost depusa motivarea. Problema e ca am mers la doua capete: 320 ind 1 si totodata cerere de schimbare a incadrarii juridice foarte bine motivata si argumentata + 4 decizii definitive ca exemplu.
Urmeaza sa am al doilea termen la ICCJ si cred ca va fi stare de judecata, cum pot sa ma apar avand in vedere ca nu stiu sub ce motive s-a respins apelul ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:28, 20 Ianuarie 2013
Sa presupunem ca acele 10 persoane din dosar care au cautat nu sunt chiar atat de proaste si hotararea motivata chiar nu exista, e cumva caz de casare cu trimitere la rejudecare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
ContSters241638, utilizator
Nu se poate judeca recursul in acest caz.
Instanta de recurs nu poate verifica legalitatea si temeinicia hotararii recurate daca exista doar dispozitiv fara a exista si considerente.

Daca este adevarat ceea ce zic acele 10 persoane este motiv de casare cu trimitere spre rejudecare sau pur si simplu se poate trimte inapoi dosarul la instanta de apel pentru ca neexistand o hotarare redactata poate fi o problema de alta natura si nu neaparat de greseala de judecata.
Cele 10 persoane pot sa studieze cazuri similare intrucat eu nu am intalnit niciunul de acest fel.

Este posibil sa fie vorba numai de o trimitere din greseala a dosarului in recurs desi nu trebuia sa fie trimis pentru ca nu era motivata hotararea, fiind vorba de o eroare a personalului auxiliar din cadrul instantei de judecata.

Este posibil sa se judece doar recursul pe starea de arest si nu recursul pe fond si de aceea sa fie aceasta situatie.
Probabil ca aceasta este explicatia cea mai plauzibila.
Cele 10 persoane ce zic?
hai ca va zic eu ce zic.

[ link extern ] =

Uitati, e o greseala foarte des intalnita, acesta e dosarul unui prieten de-al meu. Casat pe acelasi motiv ca cel prezentat de mine.

Celelalte 10 persoane zic .... succes noului cod penal.

Nu mai exista persoane arestate in prezenta cauza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
ContSters241638, utilizator
Din linkul mentionat nu rezulta ca a fost vorba de o situatie ca cea expusa de dvs.

Hotararea nemotivata insa nu poate fi legala si temeinica pentru ca nu se pot cunoaste motivele instantei.
Doar daca s-ar merge la dosarul cauzei s-ar putea afla.
Daca sunteti avocat puteti reusi sa aveti acces la acel dosar.

Asa cum v-am spus anterior eu nu am intalnit si nu am auzit de nicio situatie de genul celei expuse de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere recurs si casare cu rejudecare suspendarea maria2015 maria2015 Va rog a ma ajuta intr-o problema de procedura. Sunt parat intr-un proces civil si am solicitat instantei suspendarea judecatii pana la finalizarea unui alt ... (vezi toată discuția)
Modificare ,casare sentinta aser aser Va rog sa-mi explicati - prin ce difera \" modificarea \" unei sentinte de\" casarea \"sa -in care din cele doua se poate respinge cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Lipsa motivare respingere recurs Dajani Dajani Buna ziua, Din pacate nu pot obtine stampila de \"irevocabil\" pe o hotarare judecatoreasca, cat si \"investirea cu formula executorie\" pentru ca desi ... (vezi toată discuția)