avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Buna ziua, ce as putea sa fac in urmatoarea situatie: am dat unui amic o geanta a mea cu bunuri mobile in valoare de 2000 ron ptr. a mi le transporta cu masina lui acasa la mn. A doua zi, cand trebuia sa mi returneze geanta imi spune ca nu o gaseste in masina ptr e posibil sa o fi uitat in afara masinii cand a facut ordine la bagaje. Acum nu vrea sa mi dea contravaloarea bunurilor mele pe motiv ca si eu sunt vinovata in aceasta situatie. ce as putea sa fac ? ptr ca nici pe cale amiabila nu vrea sa rezolvam problema. Multumesc

Cel mai recent răspuns: xculescu , utilizator 16:27, 20 Ianuarie 2013
Aveti acte pt acele bunuri? Aveti martori ca i-ati dat acea geanta?

Aveti fie varianta recuperarii prejudiciului pe cale civila, fie o plangere penala pt abuz de incredere.
Buna seara,
Va trebui sa-l actionati in justitie pt. recuperarea bunurilor sau a contravalorii lor. Ganditi-va insa daca aveti cum sa dovediti ca i-ati incredintat aceste bunuri si ca trebuia sa vi le restituie.
Cu stima,
av. M.Hornea
da are si martori si bonurile de la bunuri. Dar de la 1 feb obligatoriu are nevoie de un certificat de informare de la un mediator ptr k in cazul abuzului de incredere impacarea partilor inlatura raspunderea penala. va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari datorie daniela_b daniela_b Am imprumutat in 7 sept.2011 un amic cu o suma de bani prin act notarial in care scrie citez:\"in cazul in care nu voi restitui suma imprumutata la termenul ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)
Plangere penala! GueRa GueRa Stare de fapt: mi-am lasat snowboardul si bootsi la un amic acasa(nu aveam timp sa le recuperez si sa mi le aduc acasa si tipul a zis ca pot sa le las linistit ... (vezi toată discuția)