avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... corectie titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

corectie titlu de proprietate

Buna seara. Cum se procedeaza in cazul in care titularul (decedat) titlului de proprietate are o litera gresita la nume? In ce baza se face corectia si cui trebuie sa ne adresam?
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 11:19, 19 Ianuarie 2013
Indreptarea erorii materiale este de competenta Institutiei Prefectului, prin Comisia judeteana pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor. Aceasta va emite Titlul de proprietate - in Duplicat, dar cu date reale - in baza documentatiei si hotararii Comisiei locale, si urmare a solicitarii persoanei indreptatite care are calitatea de mostenitor.
Adresati-va initial Institutiei Primarului, anexand toate actele doveditoare (de stare civila: nastere, casatorie, deces, precum si cele privind proprietatea – certificat de mostenitor, etc.)
Singurul act administrativ care se va depune ulterior in original, va fi Titlul de proprietate.
A nu se uita la final si Procesul verbal de punere in posesie, act care se emite de Institutia Primarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate nellu_17 nellu_17 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in anul 1995, am intrat in posesia unui titlu de proprietate eliberat ca urmare a depunerii cererii de ... (vezi toată discuția)
Help !! copie titlu de proprietate theathea theathea Va rog sa-mi spuneti carei institutii sa ma adresez pt a-mi elibera o copie legalizata dupa un titlu de proprietate eliberat de COMISIA JUDETEANA PT. ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)