avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

cu cite zile inainte se depune preavizul daca esti angajat cu functie de conducere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 19 Ianuarie 2013
Probabil va referiti la depunerea demisiei si acordarea preavizului.
Conform art. 81 alin (4) din Codul muncii
"Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere."

Dar, mai vedeti si prevederile alin. 8 din acelasi articol
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Care este durata preavizului prevazut in c.i.m. al dvs? ... aceasta durata a fost modificata printr-un act aditional la c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul in cazul demisiei handsu handsu Cat este preavizul in cazul in care angajatul depune demisie ? (vezi toată discuția)
Demisie nicholas17 nicholas17 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca imi dau demisia la zi mai trebuie sa stau in preaviz ? (vezi toată discuția)
Contract pe duratã determinatã. demisie georgiana_geo georgiana_geo Buna seara. Am si eu o nelamurire. Lucrez de 2 luni si cateva zile la o firma unde am contract determinat pana in iulie. La inceput am avut contract determinat ... (vezi toată discuția)