avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. Noi parintii avem uzufruct viager pentru acel imobil. Intrebarea este : Putem noi sa vindem acel imobil ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:11, 10 Februarie 2009
Sunt de acord cu modivatia dvs d-le Themis. Dar practica bate teoria, inca o data. Este un act solicitat de catre autoritatea tutelara. Ca re sau nu relevanta si valoare juridica este o alta problema.
N-am auzit încă. Posibil. Da' atunci ar fi cazul ca acel funcţionar să-şi dea demisia. Nu poate cere acte pe care legea nu le prevede. Nu are voie să adauge la lege nici el, nici superiorul lui, indiferent pe ce cale - dispoziţii verbale, dispoziţii scrise, decizii ş.a.

MARGARITc, urmaţi cele de mai sus. Primul drum este la autoritatea tutelară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte donatie catre un minor 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca bunicul poate efectua acte de donatie (imobil) nepotului sau, in varsta de 14 ani, doar cu incuviintarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Curatela speciala pentru minor dulcyca_eu dulcyca_eu in ce conditii se acorda un curator unui minor care primeste prin contract de vanzare cumparare un imobil? ma interseaza si in cat timp se acorda hotararea ... (vezi toată discuția)