avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare anuala pentru administratori la asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare anuala pentru administratori la asociatii de locatari in Craiova

In Craiova conform HCL (Hotarare Consiliu Local) 303/20.12.2012, s-a decis verificarea anuala a administratorilor de la Asociatiile de locatari, cu toate ca Atestatul de Administrator, obtinut in 2010, are valabilitate nelimitata pe tot teritoriul Romaniei (acest lucru notificat pe atestat). Daca imi poate spune cineva daca aceasta HCL 303/20.12.2012 a Primariei din Craiova este corecta sau nu. Daca nu este corecta ce ar fi bine sa fac. Multumesc anticipat pentru raspuns. Cu stima, Andrei
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:56, 22 Ianuarie 2013
Cred ca in contencios administrativ.
Sa mai ascultam si alte pareri. Oricum, daca-i vorba de dosar, basca cheltuieli de examinare, va fi f. greu pentru toti.
La noi la Iasi, cred ca acum doi ani circula un zvon (sursa HCL) ca as. prop. trebuie sa aiba sedii pazite, blindate, dotate cu alarme, etc. etc.... Cine credeti ca puteau indeplini aceste cerinte? Ia ghiciti - doua firme mari si late, dintre care una fiinteaza chiar in curtea primariei. Pai cam asa se joaca fata prin zona noastra si observ ca primarita dvs. a ”prins„ ideea si parca vad ca acesta este doar inceputul...
Nu va suparati dar personal cunosc multi administratori care au atestat si nu au habar de contabilitate sau administratie... Au facut jocul unor persoane implicate in campaniile electorale si au obtinut, drept recompensa, acest atestat de la primarii. Daca printr-o hotarare a Consiliului Local au fost atestati tot asa pot fi chemati si la reatestare... Un test scris rapid si se rezolva problema. Cred ca primarita de la Craiova stie ea ce stie!!!
Stie chiar prea multe!
Nu stiu la ce campanie electorala va referiti, cele trecute sau cele mai recente?
Ce ar trebui sa mai stiti:
- baietii acestia care nu au habar de contabilitate si administratie sunt in general absolventi de studii medii (cam 80%), ceilalti fiind absolventi de studii superioare si nu neaparat de contabilitate sau administrare;
- persoanele despre care vorbim sunt absolventi a unui curs specializat in mesreia de administrator de imobile, deci sunt in posesia unui Certificat de absolvire, valabil in romanica si toata u.e.;
- ca sa ajungem la final, cetatenii au fost nevoiti (asa spune legea) sa treaca si un examen in vederea obtinerii acestui atestat eliberat de catre CL din localitate, valabil la fel ca mai sus.

Ei, ce se intampla, personal nu cred ca prin re-atestare se vor imputina administratorii care delapideaza asociatiile de proprietari. Cand un administaror face si desface pe la asociatii, primii care tre' sa se sesizeze sunt presedintii as. prop. care a semnat un contract de angajare sau de prestare de servicii cu acestia. Are probleme asociatia cu administratorul? Da, ei atunci de ce presedintele nu i-a masuri, inclusiv de a informa Primaria prin serviciul as. prop. ? La doua-trei notificari dintr-astea, CL este obligat sa-i retraga domnului administrator atestatul astfel incat acesta nu mai poate profesa.
Daca dvs.
"personal cunosc multi administratori care au atestat si nu au habar de contabilitate sau administratie...

Eu cunosc trei administratori carora CL le-a retras atestatul si acum acestia nu mai pot lucra ca administratori de imobile.

In fine, personal nu ma deranjeaza re-atestarea, dar ma deranjeaza faptul ca trebuie sa-mi pierd vremea pe la CL, dosar, ceva monetar de depus la onorata comisie, nervi, stres - asa cum afirma si autorul topic-ului. Daca CL vrea sa faca chestia aceasta sa o faca pe cheltuiala sa, asa cum spuneati, le dai oarece tematica, i-ai chemat sa raspunda la 'nshpe intrebari si cine trece-trece, cine nu PA. Este vre-o problema? Dar va mai spun ceva: stiu si eu ca sunt unii cu pile: le-au avut si inca le mai au. Astia "trec" sigur testul, chiar la Craiova, de ce nu!

Pe mine ma deranjeaza orice reatestare si reexaminare. Primaria daca vrea sa vina in sprijinul oamenilor ar putea sa raspunda mai prompt solicitarilor si sesizarilor acestora. Ar putea sa organizeze sedinte in asociatii, cursuri gratuite pentru administartorii atestati pentru a improspata cunostintele acestora cu reglementarile si schimbarile legislative din ultim vreme s.a.m.d.
Am, de exemplu, permis de conducere si tare mult ma deranjeaza ca trebuie sa pierd vremea atunci cand trebuie sa-l schimb, sa-l prelungesc...
mira55 a scris:

Nu va suparati dar personal cunosc multi administratori care au atestat si nu au habar de contabilitate sau administratie... Au facut jocul unor persoane implicate in campaniile electorale si au obtinut, drept recompensa, acest atestat de la primarii. Daca printr-o hotarare a Consiliului Local au fost atestati tot asa pot fi chemati si la reatestare... Un test scris rapid si se rezolva problema. Cred ca primarita de la Craiova stie ea ce stie!!!

Cred ca scapati din vedere ca sunt si oamnei onesti in aceasta tara, care au obtinut Diplome de studiu, Atestate, sustinand un examen si promovand acel examen pe drept si pe cunostintele acumulate la cursurile de pregatire. Cred ca nici pentru dumneavoastra nu ar fi bine, daca vi s-ar contesta o diploma obtinuta. Usor ne mai este sa aratam cu degetul spre un roman de langa noi, considerandul hot sau prost de la bun inceput. Cu stima

Alte discuții în legătură

Atestat administrator de imobile Crina04iulie Crina04iulie O persoana fizica atestata administrator de imobile pe perioada nedeterminata in baza legii 230/2007, pe noua lege 196/2018 este obligată să se reatesteze ? ... (vezi toată discuția)
Ce insemna persoane fizice atestate pentru functia de administrator? ricadinas ricadinas In ce lege se prevede ce insemna persoane fizice atestate pentru functia de administrator pentru asociatii de proprietari ? (vezi toată discuția)
Atestat administrator de imobile cornelusha cornelusha Buna ziua, este adevarat ca daca ai domiciliul/resedinta in sectorul 1, nu ai voie sa dai examen la primaria altui sector ? Sau nu iti recunosc diploma cei de ... (vezi toată discuția)