Dupa 60 de ani s-a constatat ca in certificatul de nastere nu a fost buna data nasterii. Am depistat acest lucru solicitand un nou certificat , pentru ca a fost foarte uzat si obligata de lege m-i s-a trecut o alta data si schimbat CNP-ul . Este posibil asa ceva ? Va multumesc
Este posibil, devreme ce vi s-a întâmplat chiar dvs. Dacă în urma verificării registrului de stare civilă s-a constatat că datele din certificatul de naştere nu coincid cu cele din registrul în care a fost înscrisă naşterea, atunci , desigur , era necesară rectificarea.
Acum 60 de ani se puteau întâmpla astfel de erori, au mai fost cazuri, nume sau date înscrise greşit, etc.
Problema este c ă va trebui să schimbaţi şi cartea de identitate, pentru ca CNP-ul să fie înscris corect şi în acest act.
Daca v-ati schimbat certificatul de nastere, urmeaza sa solicitati si rectificarea actului de casatorie, daca sunteti sau ati fost casatorita intrucat cred ca si acolo figurati cu data gresita. Apoi, daca sunteti la pensie sa nu uitati sa faceti copie dupa cartea de identitate si sa inaintati o cerere la pensii intrucat acolo figurati cu un CNP, care nu va mai apartine. De asemenea sa solicitati si o noua carte de sanatate cu CNPul nou. Este mai greu sa va obisnuiti sa va sarbatoriti ziua chiar de ziua dvs. intrucat se poate ca multi dintre cunoscuti sa va adreseze felicitarile de ziua veche.:vishenka:
Ce sa va retina? Certificatul de nastere? Da este normal, atata timp cat ofiterul de stare civila a constatat ca nu este corect. Mai mult decat atat dvs. afirmati ca ati primit un nou certificat cu un nou CNP ceea ce demonstreaza ca starea civila si-a facut bine treaba. Decizie in acest caz nu se da, decat daca v-ati fi schimbat numele sau in caz de rectificare. Acestea se pot face si din oficiu. E OK.
Acte gresite
elenasarpe
buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite!
1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit
alinasadoveanu
Buna ziua,
Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)