avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diviziunea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diviziunea mostenirii

Buna ziua,

Sunt interesat care este modul de impartire al unei mosteniri detinute de sot/sotie, de exemplu un teren de 1000 m, pentru cazul particular in care sotia si doi copii mostenesc sotul decedat. Mai precis ce fractie dintr-un intreg revine sotiei si ce fractie copiilor. Fractia in cauza se aplica numai la jumatatea sotului decedat, sau se ia in calcul tot intregul?

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 16:08, 10 Februarie 2009
Cota de mostenire a sotului suprabietuitor in concurs cu descendentii defunctului ,indiferent de numarul lor,este de 1/4, copiilor revenindu-le 3/4. Aceste cote se aplica numai la partea de 1/2 din masa succesorala, care a apatinut defunctului ( cealalata cote de 1/2 fiind deja proprietatea sotiei supravietuitoare, desigur daca vorbim despre bunuri comune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei tatalui Floryyn1983 Floryyn1983 Buna ziua! Mama mea a murit acum 7 ani iar tata s-a recasatorit de curand cu o femeie care incearca din rasputeri sa obtinaun loc unde sa isi petreaca ... (vezi toată discuția)