avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa

Buna ziua

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o casa. Sotia proprietarului de drept nu mai traieste, si proprietarul de drept are o boala care il face sa nu aiba drept de discernamant.
In acest sens, fiul proprietarului a intentat o procedura de punere sub interdictie, urmand ca decizia finala sa iasa in curand, precum si dreptul de tutela. (Intervine in ecuatie si un curator). Fiul proprietarului mai are un frate, care i-a dat semnatura ca renunta la partea sa.
Intrebarea mea este: cand pot fi sigur ca din punct de vedere legal pot incheia un act (sau un precontract), in asa fel incat sa nu pot fi pacalit, sau ca voi astepta la nesfarsit obtinerea proprietatii?
Fiul proprietarului va obtine in curand prin notariat succesiunea din cate am inteles.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: chitudaniel , utilizator 14:47, 20 Ianuarie 2013
Intai ounerea sub interdictie si desemnarea unui tutore nu curator! Altfel nici succesiunea nu se poate finaliza dupa Sotia interzisului. Daca unul din baieti a renuntat , a renuntat doar la partea mamei din succesiune. Nu la tot dreptul asupra apartamentului caci tatal desi va fi pus sub interdictie traieste, nu poate renunta si la partea acestuia din mostenire caci este interzis prin lege.
Plata pretului pt apartament se va face intr un cont deschis pe numele interzisului, in afara de desemnarea tutorelui pentru vanzare daca tutorele este copilul care va vinde impreuna cu tatal va trebui desemnat curatorul..care I'l va reprezenta in actul de vanzare pe acesta....
Exact asa se intampla, curatorul il va reprezenta in actul de vanzare. Cat priveste decizia celuilalt frate de a renunta la partea sa, nu am stiut ca se refera doar la partea mamei. Altfel spus, eu ar trebui sa fiu sigur ca eu pot cumpara imobilul si nu ma trezesc cu ulterioare probleme din partea celuilalt frate. cat priveste timpul de rezolvare a problemei, nu stiu cat ar trebui sa dureze finalizarea tutoror actelor. Am inteles ca la sfarsitul lunii ar trebui sa iasa decizia finala de punere sub interdictie si actul de tutela. Dupa acesti pasi, imobilul se poate vinde? Cat de sigur este sa fac un precontract, si cat ar trebui sa astept? daca lucrurile s-ar rezolva rapid, ar fi ok, dar nu vreau sa ma trezesc ca platesc banii pentru un precontract si apoi astept cu anii.

Multumesc
Sfatul meu este sa Asteptati .....chiar atat de extraordinar este apartamentul........
:-) Este casa, ca altfel nu asteptam. Multumesc frumos, am sa rezist asteptarii, astept oricum de 4 luni sa iasa actele.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire tutore pentru fratele lipsit de discernamant -punerea sub interdictie ContSters58959 ContSters58959 sunt fratele unei persoane lipsite de discernamint si la notar am intimpinat o problema pentru ca cel lipsit de discernamint sa imi doneze mie o parte dintr-un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mai complicată. cum se procedează când unul dintre moștenitori are sindromul down? tudor06 tudor06 Buna ziua Am rugamintea daca ma puteti ajuta intr-o speta de succesiue. Mai exact noi suntem 5 frati si am dori sa deschidem succesiunea dupa mama (a decedat ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Adriana Mardare Adriana Mardare vreau sa stiu cum pot intra in posesia a 25% din valoarea unui apartament dupa decesul mamei mele? mai am un frate cu probleme psihice si pe tatal meu. (vezi toată discuția)