Am urmatoarea situatie:
Parintii mei au cumparat prin chitanta de mana un teren intravilan acum aproximativ 10 ani.
Intrucat doresc sa preiau eu terenul ulterior, as dori ca parintii sa incheie un contract de vanzare-cumparare cu respectivul vanzator, pentru a putea sa mi-l vanda ulterior mie.
Care sunt pasii legali care trebuiesc indepliniti in realizarea acestui deziderat, si ce acte trebuiesc intocmite? Mentionez ca terenul nu are nicio constructie ridicata. Daca pretul de vanzare de acum 10 ani a fost de 20 milioane lei vechi, in grila notariala se va aplica aceeasi valoare, sau terenul se va incadra in grila actuala?
Cam care ar fi suma estimativa pentru rezolvarea tuturor aspectelor? Terenul se afla in zona rurala, in intravilan.
Problema ar fi fost mult mai simpla, dar vanzatorul, pentru a-si trece in titlul de proprietate un alt teren aflat in apropierea casei lui, a apelat la primarul bun prieten cu el, pentru a-i sterge din titlul de proprietate si din noua harta pe care a intocmit-o locul care ma intereseaza pe mine, introducandu-i-l pe celalalt. Incercand sa vorbim cu primarul, a spus ca locul nu mai exista efectiv si ca nu va veni nimeni sa il revendice, si sa stam linistiti. Mie nu mi se pare normal.
va complicati ,desi puteti sa o rezolvati mult mai simbplu .
solicitati vinzatorului sa incheie actul in forma autentica de vinzare cumpare direct cu dvs si astfel deveniti direct prorpeitar pentru ca inteleg ca defapt asta doriti ,...