avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRESCHIMBARE CHITANTA DE MANA IN ACT DE VANZARE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRESCHIMBARE CHITANTA DE MANA IN ACT DE VANZARE -CUMPARARE

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
Parintii mei au cumparat prin chitanta de mana un teren intravilan acum aproximativ 10 ani.
Intrucat doresc sa preiau eu terenul ulterior, as dori ca parintii sa incheie un contract de vanzare-cumparare cu respectivul vanzator, pentru a putea sa mi-l vanda ulterior mie.
Care sunt pasii legali care trebuiesc indepliniti in realizarea acestui deziderat, si ce acte trebuiesc intocmite? Mentionez ca terenul nu are nicio constructie ridicata. Daca pretul de vanzare de acum 10 ani a fost de 20 milioane lei vechi, in grila notariala se va aplica aceeasi valoare, sau terenul se va incadra in grila actuala?
Cam care ar fi suma estimativa pentru rezolvarea tuturor aspectelor? Terenul se afla in zona rurala, in intravilan.

Problema ar fi fost mult mai simpla, dar vanzatorul, pentru a-si trece in titlul de proprietate un alt teren aflat in apropierea casei lui, a apelat la primarul bun prieten cu el, pentru a-i sterge din titlul de proprietate si din noua harta pe care a intocmit-o locul care ma intereseaza pe mine, introducandu-i-l pe celalalt. Incercand sa vorbim cu primarul, a spus ca locul nu mai exista efectiv si ca nu va veni nimeni sa il revendice, si sa stam linistiti. Mie nu mi se pare normal.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 19:40, 20 Ianuarie 2013
va complicati ,desi puteti sa o rezolvati mult mai simbplu .
solicitati vinzatorului sa incheie actul in forma autentica de vinzare cumpare direct cu dvs si astfel deveniti direct prorpeitar pentru ca inteleg ca defapt asta doriti ,...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare situatie juridica teren iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in vederea rezolvarii urmatoarei situatii: S-a cumparat un teren acum 10 ani, cu acte de mana, adica la ... (vezi toată discuția)
Am cumparat 500m² teren intravilan terenul nu era ipotecat gajat ... Vadurele Vadurele Am cumparat 500m² teren intravilan terenul nu era ipotecat gajat ,acupat cu constructii am făcut act de vânzare cumparare vecinul dinspre nord ma dat în ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumpare=titlu de proprietate lacryma lacryma buna ziua, detin un contract de vanzare-cumparare pe un teren intravilan. acest contract este echivalentul titlului de proprietate? pt ca am fost la primarie ... (vezi toată discuția)