avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

voluntariat

exista o lege a voluntariatului cum ca daca esti voluntar ti se trece perioada ca experienta in cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 20 Ianuarie 2013
Nu este asa ceva.
Activitatea de voluntariat va fi considerată vechime în muncă, dacă un proiect care propune acest lucru va fi aprobat de Parlament.
În cazul în care proiectul va fi aprobat, un voluntar va beneficia de vechime în muncă dacă va încheia un contract cu organizaţia non-guvernamentală pentru care lucrează.

In prezent, Legea nr.195/2001 prevede ca, organizaţia gazdă sa elibereze, la terminarea perioadei de voluntariat, un certificat nominal care să recunoască prestarea activităţii de voluntar, precum şi experienţa şi aptitudinile dobândite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de voluntariat se considera vechime in campul muncii pt profesia de mediator? Ingridcris Ingridcris As dori sa stiu daca voluntariatul se considera vechime in munca pt mediator...Am absolvit facultatea in 2012,insa nu am profesat cu contract de munca,doar sub ... (vezi toată discuția)
Contract cadru voluntariat grigore665 grigore665 Buna ziua, Suntem cateva persoane care am facut on ONG care deruleaza programe si activitati educative in randurile tinerilo, desfasurarea a unor ... (vezi toată discuția)
Model declaratie pe propria raspundere privind munca voluntara tarkanyi tarkanyi Buna ziua! Ma apelez in speranta ca ma puteti ajuta. Am nevoie de un model de Declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste munca ... (vezi toată discuția)