avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Anulare contract vanzare cumparare autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Anulare contract vanzare cumparare autoturism

Va salut,as avea si eu nevoie de cateva sfaturi/informatii

Chestiunea sta in felul urmator,am cumparat in 2011 una bucata autoturism de la un individ pe care il consideram amic,am facut contract de vanzare cumparare si tot ce trebuie insa cand a fost sa scoata fiscalul si sa-mi dea fisa de inmatriculare stampilata de organele fiscale a constatat ca are prea multe datorii si ca mai trebuie sa astept,ca sa nu lungesc vorba am deschis atunci un subiect aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Evident situatia a ramas neschimbata eu am umblat cu masina de atunci fara sa am la mine talonul(pe care scrie "instrainat catre cutarescu la data de" ) si deci m-am hotarat sa renunt la aceasta masina,insa vreau sa stiu daca se poate anula contractul de vanzare cumparare,si daca da in ce conditii,la cine se face acest lucru si mai ales cum si cat dureaza...
Ma gandesc la faptul ca poate individul isi plateste restantele anul asta si poate o sa ma vad obligat sa trec masina pe numele meu la impozit,dar mai rau sa platesc si aberatia de timbru de mediu...
Va rog frumos daca ma puteti lamuri v-as fi recunoscator!
Cel mai recent răspuns: julaikos , utilizator 21:51, 24 Ianuarie 2013
Cum ati reusit sa incheiati contrat de vanzare cumpare legal in situatia lipsei certificatului fiscal?
Daca vanzatorul=proprietarul din acte nu intelege amiabil sa solutioneze situatia,unica varianta pentru anulare contract este instanta de judecata
Multumesc de raspuns!
Pai pana acum la toate masinile care le-am cumparat,am facut intai contractul de vanzare cumparare si fisa de inmatriculare la birourile de acte,dupa care proprietarul mergea la circa financiara de care apartie,si in baza contractului de vanzare cumparare(cred!) si a unei cereri parca se elibera acest fiscal,dar se stampila si fisa de inmatriculare,nu stiu daca asta e procedura corecta,dar la toate asa am facut.
Ideea este ca am facut acest contract in bucuresti,urmand ca proprietarul sa mearga la circa financiara de care apartine(adica in Craiova,Dolj) a doua zi pentru a scoate fiscalul...
Daca este vorba de actionare in instanta,atunci as putea avea doua posibilitati,sa incerc sa scot fortat un certificat fiscal cu o hotarare judecatoreasca sau sa cer anularea acestui contract de vanzare cumparare...Din nefericire nu stiu cat ar putea sa dureze actiunea in instanta
Si daca mi-ar da fiscalul acum,oare la transcriere de proprietar se tine cont de data in care a fost facut contractul?sau intru sub incidenta noului timbru de mediu care ar depasi valoarea de achizitie a masinii,de asta nici nu as mai vrea sa o transcriu si sa-i ramana prostului in continuare la fisc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate obtienere certificat fiscal?!?! julaikos julaikos Buna ziua,ma confrunt cu o mare problema si sper sa fiu indrumat cat mai bine pentru a o putea rezolva : -am achizitionat o masina,inmatriculata in romania,am ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)