Problema mea este una complicata,sa zicem asa.Dupa o saptamana de cand m-am despartit de fostul iubit,am aflat ca sunt insarcinata in 13/14 saptamani.el a zis ca nu e a lui,apoi la nasterea fiicei noastre a zis ca vrea test de paternitate.parintii mei nu au fost deacord si nu sunt nici acum,doar ca acum situatia a scapat de sub control si simt ca am sa innebunesc.peste tot spune si posteaza injurii la adresa mea si a fetitei mele.vreau sa fac testul de paternitate dar vreau totodata un ordin de restricite pentru el si fam lui(care nici ea nu a fost interesata de fetita mea)dar prin proces.este posibil ca fetita mea sa nu ia acum dupa 3 luni de la nastere numele tatalui dar sa dovedesc ca este a lui si sa i-se puna ordin de restrictie?adica sa nu o vada,ca de,daca nu a vrut-o nu are de ce sa se bucure de ea! Va multumesc anticipat
geraldina, proastasatului- martooneze si gi-jane te-au sfatuit foarte bine, au o mare dreptate.
gandeste-te de 5 ori inainte de a lua o decizie in privinta asta.
si ca sa raspund la intrebarea ta- nu exista tata fara drepturi.
sunt multi tati care nu isi indeplinesc obligatia de a plati pensia alimentara, iar mamele nu prea au cum sa ii oblige sa plateasca. tatii au drepturi peste drepturi si obligatii pe care le indeplinesc numai daca vor.
veti fi foarte linistita daca nu faceti nici un demers in a fi recunoscuta fetita de catre tatal ei, oricum in ziua de azi pe nimeni nu intereseaza daca un copil are sau nu tata in certificatul de nastere. in plus, cine stie, poate veti gasi un barbat care va va iubi pe amandoua la fel de mult si va dori sa iti adopte fetita si sa ii dea numele lui si sa ii fie tata. ar putea sa o adopte mult mai usor daca nu e recunoscuta de catre tatal ei biologic. altfel, ar fi nevoie de acordul tatalui biologic. pe acest forum ti s-au expus cam toate problemele ce apar o data cu un tata ce nu are o relatie prea buna cu mama copilului.
in concluzie, ai se te umpli de probleme daca tu incepi demersurile pt ca tatal sa fie trecut in certificatul de nastere, mai ales ca nu te intelegi bine nici cu el, nici cu familia lui.
Si parerea mea este in acelasi sens cu pararile exprimate referitor la graba nejustificata si la problemele care vor aparea.
Pentru a nu mai repeta va spun ca riscati sa nu mai aveti apoi liniste deoarece va solicita drepturi.
Cu iesitul din tara va trebuie acordul tatalui si daca in acte nu exista tata nu veti avea probleme.
Deci, veti fi libera sa va stabiliti oriunde in lume impreuna cu minorul.
Ganditi-va foarte bine pentru ca timp aveti...
Dar tu nu stii ce vrei. 1.Test de paternitate prin care sa dovedesti ca este tatal copilului( si atunci el are toate drepturile pe care i le confera legea). 2.Restrictii in dreptul lui ( si vii in contradictie cu legea). Vrei sa dovedesti ca el este tatal dar sa nu ia copilul numele lui. Esti confuza si ar trebui sa asculti sfatul parintilor tai si a celor ce au postat inaintea mea.